Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт розповів, чому Зеленському із Разумковим тепер доведеться домовлятися
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, чому Зеленському із Разумковим тепер доведеться домовлятися

Дмитро Разумков до останнього відмовлятиметься писати заяву про вихід із "Слуги народу"

8 листопада 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Створення міжфракційного депутатського об'єднання "Розумна політика", про яке останнім часом усі говорять, це "привіт" президенту Володимиру Зеленському. Фактично з'явилася провладна фракція гібридного виду. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці в соцмережі Facebook висловив політтехнолог і журналіст Віктор Уколов.

Експерт розповів, чому Зеленському із Разумковим тепер доведеться домовлятися

Зеленський і Разумков. Фото: УНІАН

Політтехнолог пояснює, річ у тому, що написати заяву про вихід зі "Слуги народу" Дмитро Разумков не може, бо тоді одразу ж втратить мандат, адже його обирали за списком.

"Але навіщо (писати заяву про вихід Ред.)? Він і так матиме свою фракцію, і вони голосуватимуть узгоджено між собою, хоча формально не виходитимуть з фракції. Зеленський втратив контроль над монобільшістю. Це вже давно було видно у багатьох голосуваннях, де пропозиції президента збирали не більше ніж 200 голосів "слуг народу", – зазначив Уколов.

На його думку, з Разумковим президенту доведеться домовлятися, адже всередині фракції виник конфлікт. Якщо Разумкова виключать, то цим лише зроблять послугу, бо мандат він не втратить, а фракцію створить. Такою є доля президента, який електорально втратив, порівняно з 2019-м роком, адже двоє з трьох його виборців розчарувалися у своєму голосуванні у 2019 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Разумков втратив крісло спікера Верховної Ради, але повернувся до фракції "Слуга народу".

Також спеціально для видання "Коментарі" експерти дали оцінку "презентації" міжфракційного об'єднання Дмитра Разумкова "Розумна політика", спрогнозувавши, як події можуть розвиватися далі і, як може відповісти Офіс президента.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Памочнiк чорта

8 листопада 2021, 18:06

Обыкновенно необыкновенно происходит, но никогда не произойдет то, что может быть, а может и не быть.


Новини