Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт розповів, як влада готується до капітального наїзду на Ахметова
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, як влада готується до капітального наїзду на Ахметова

Політичний експерт Карл Волох вважає, що шансів у протистоянні Банкової проти Ахметова небагато

6 січня 2022, 08:17
Поділіться публікацією:

У Криворізькому гірничо-металургійному комбінаті ПАТ ArcelorMittal Кривий Ріг, що належить бізнесменові Рінату Ахметову, заявили, що з 4 січня кошти на всіх рахунках компанії заблоковані. Свою офіційну заяву ArcelorMittal виклав на офіційному сайті. Про це повідомляє портал "Коментарі".

Експерт розповів, як влада готується до капітального наїзду на Ахметова

Рінат Ахметов. Фото: ФК Шахтар Донецьк

Почалася ця історія зі звернення Офісу генпрокурора до українських банків із вимогою заблокувати рахунки, тому що є рішення суду, в якому йдеться, що рішення ухвалено в рамках розслідування про рентні платежі.

Політичний експерт, блогер, оглядач Карл Волох побачив у такій новині насамперед політичний підтекст.

"Арселорський кейс – лише підготовка до капітального наїзду на Ахметова. Там дорахування за руду будуть на порядок вищими – у десятки мільярдів", – вважає експерт.

Він додав, складається враження, що влада реально не розуміє, в яке лихо вона влазить. І, щоб розібратися, варто лише згадати, як у Верховній Раді 8-го скликанння всі народні обранці, яких пов'язували з Рінатом Ахметовим, удостоїлися санкцій РФ за те, що Ахметов пішов у відмову укладати союз з Віктором Медведчуком. І ось тут варто задуматися, якщо у Ахметова тоді не забракло сміливості і сили духу відмовити агресору, чи зможе він дати бій сьогоднішнім зазіханням на його бізнес і зуміти відбитися від сьогоднішніх наїздів?

Карл Волох звертає увагу ще на один важливию нюанс — невідомо, що буде з державним бюджетом, якщо СКМ і Арселорміттал на знак протесту зупинять виробництво і, відповідно, оплату податків – адже мова про найбільших платників. Сюди можна ще додати непросте противостояння влади з Порошенком за яким стоїть немало прихильників. Наслідки будуть невеселими.

Читайте також на порталі "Коментарі" — протистояння Банкової та Ахметова загострюється – у справу вступає ГПУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини