Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт про візит сенаторів із Франції та про тиск на ЗМІ: страусина політика влади - це дуже наївно
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт про візит сенаторів із Франції та про тиск на ЗМІ: страусина політика влади - це дуже наївно

Експерт фахово розповів, до чого призведе тиск влади на журналістів в Україні

9 вересня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:








У партії "Слуга народу" вважають, що немає жодної проблеми з атакою влади на свободу слова в Україні. Свою позицію з приводу цієї ситуації вислови експерт Дмитро Марунич, пише "Кореспондент"

Експерт про візит сенаторів із Франції та про тиск на ЗМІ: страусина політика влади - це дуже наївно

Зустріч французьких сенаторів із журналістами (фото з відкритих джерел)

Візит сенаторів із Франції та провали народних депутатів, як це вплине на імідж влади.

"Провалити на Комітеті ВР зі свободи проєкт із засудженням санкцій проти ЗМІ саме тоді, коли в країні з візитом французькі сенатори, — це треба постаратися.  Насправді ситуація глибша, ніж просто збіг. Це яскравий приклад того, що "слуги" звели інфантилізм у політичний принцип. Дуже нерозумно та наївно сподіватися на таку  політику. "Якщо не бачу проблеми — то її не існує", — переконаний фахівець. 

Експерт вважає, що гості із Франції спеціально приїхали до України, щоб дізнатися про ситуацію із свободою слова в Україні. Він заявив, що в Європі та США не задоволені такою політикою країни.

"Сенатори Франції спеціально приїхали, щоб вивчити ситуацію зі свободою слова. Наталі Гуле та Жоель Герріо зустрілися з журналістами "Першого Незалежного", відвідали Віктора Медведчука, поспілкувалися з депутатами від опозиції. Опозиція радіє. "Слуги" вдають, що нічого не сталося. А як насправді? А насправді всі ці неприємні теми — позасудова заборона ЗМІ, домашній арешт для Медведчука, санкції проти опозиції тощо — все активніше звучать у Європі. І в США теж — як ми бачили на прикладі Моніторингової місії ООН й особливо листа президента Freedom House. А насправді тема атаки влади на ЗМІ тепер зазвучить і в ПАРЄ, тому що сенатор Наталі Гуле запропонувала створити міжнародну комісію, яка винесе вердикт про те, як душать свободу слова в Україні",- пише Дмитро Марунич. 

Експерт переконаний те, що влада на комітеті, каже, що наче й немає жодної проблеми. Ситуацію не врятує, бо насправді проблема є і вона серйозна цеглинка в побудову іміджу Зеленського і його політсили. Як приклад, він навів історію про диктатора Альфредо Стресснера.

"У зв'язку з цим хочу коротко розповісти повчальну історію. Був у Парагваї такий диктатор Альфредо Стресснер. Причому довго так був — 35 років правив. Був великим другом США, тому що подавав себе як головний форпост проти поширення комунізму в Латинській Америці. Причому поводився дуже борзо — і геноцид індіанців гуарані організував, і вбивав незгодних, і тримав опозиціонерів за ґратами без суду й слідства, і наркотиками торгував, і що тільки не творив. Тим часом ЗМІ рік за роком викривали справжнє обличчя Стресснера — і як його  спільники вбили американського журналіста, і як при ньому вбивали незгодних, і як тримали опозиціонерів за ґратами без суду й слідства, і про тотальну корупцію та інші "принади".  А потім у 80-ті ситуація змінилася, воювати проти комунізму було вже не потрібно. І крах режиму Стресснера почався з того, що вчорашні друзі США офіційно записали його в список диктаторських режимів, а президент Рейган публічно назвав диктатором. Парагвайський режим навіть пішов на якусь лібералізацію, та тільки вже було пізно",- пише фахівець.

Дмитро Марунич переконаний, що не варто кидати шапки вгору й будувати рожеві ілюзії. Але владі не треба удавати, що нічого не сталося, — це дуже наївно. У Європі та США все голосніше говорять про українську владу, якпро режим, який душить ЗМІ, воює з журналістами, тримає під арештом свого головного політичного опонента. А значить, буде й розплата за всі ці діяння. 

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що представник Сенату Франції Наталі Гуле зустрілася з Медведчуком

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини