Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт на пальцях розклав, чому з сьогоднішнього дня монобільшості більше не існує
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт на пальцях розклав, чому з сьогоднішнього дня монобільшості більше не існує

Нардеп-мажоритарник Соха оголосив про вихід із фракції "Слуга народу". Далі на черзі можуть опинитися інші мажоритарники зі "Слуги народу"

30 листопада 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Після сьогоднішнього виходу з фракції "Слуга народу" депутата-мажоритарника Романа Сохи можна констатувати, що у парламенті створено нову олігархічну більшість, де "Слуга народу" об'єдналися з групами "Довіра" та "За Майбутнє", які пов'язують із Ігорем Коломойським. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив політичний експерт Віктор Таран.

Експерт на пальцях розклав, чому з сьогоднішнього дня монобільшості більше не існує

Слуга народу. Фото з відкритих джерел

"На одному з недавніх ефірів, під час обговорення нової депутатської групи імені Разумкова, подискутував з одним "позитивних блогерів ім. Лещенко-Подоляка". Останній доводив мені, що монобільшість міцна як ніколи, а "Розумків енд К" — нічого не означає. Просто непорозуміння. На що йому слушно помічав, що за фактом монобільшості вже немає. Тому що фракція СН без групи Разумкова налічує лише 223 депутати. Тому за фактом ми маємо в парламенті нову олігархічну більшість, де СН об'єдналися з "Довірю" та "За Майбутнє", — зазначив політолог.

Віктор Таран зазначає, підтвердженням нової більшості стануть три індикатори: як голосуватиме МФО Разумкова за ключові для влади законопроекти: 5600 та бюджет на 2022 рік. Чи підтримає МФО звіт з ТСК вагнерівців? Чи почнуть мажоритарники Разумкова виходити із фракції "Слуга народу"? Так ось, сьогодні після виходу з фракції Сохи та голосування з ТСК – два індикатори спрацювало.

Експерт зазначає, далі одна математика. Наразі фракція "Слуга народу" налічує 242 депутати, з яких 19 дивляться у бік Разумкова, з яких 6 мажоритарників. Ці 6 по команді "гоп" будь-якої миті підуть із фракції і їм нічого не буде. Незважаючи на істерику Арахамії, імперативний мандат на мажоритарників не поширюється. Залишається 236, з яких 13 орієнтовані на екс-спікера. Тепер противникам Зеленського залишається знайти 11 мажоритарників, які покинуть фракцію і все – монобільшість розвалилася.

"А на тлі воєн, які почалися між Банковою та ключовими гравцями країни, гадаю, не буде великою проблемою таких мажоритарників знайти. І тоді на нас чекають дострокові вибори до парламенту. Сценарій, якого Банкова на тлі падіння рейтингів партії "Слуга народу" боїться як вогню. Не знаю, як щодо путчу, а ось цей сценарій з кожним днем стає дедалі реальнішим. І наслідки його реалізації для Зеленського будуть аналогічними. Втрата влади, посади, недоторканності", – наголосив Таран.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Зеленський розповів про запланований держпереворот в Україні та участь у цьому Ахметова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини