Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт: монобільшості в парламенті більше немає
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: монобільшості в парламенті більше немає

Відставку Разумкова підтримало лише 215 нардепів з "Слуги народу"

7 жовтня 2021, 13:03
Поділіться публікацією:

Після голосування за відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова розкрився один факт — в парламенті більше немає монобільшості з мінімальними 226 голосами. Але зате є нова коаліція, яка ще більше зміцнила моновладу Офісу президента. Як передає видання "Коментарі", таку думку у себе в Facebook висловив український політолог, історик Віктор Таран.

Експерт: монобільшості в парламенті більше немає

Дмитро Гордон Фото: з відкритих джерел

Політолог заявив, щодо відставки Дмитра Разумкова є три ключові висновки. Перший висновок — монобільшості, якою так пишалася влада, більше немає. Немає 226 голосів. Є лише 215 багнетів. Другий висновок — в парламенті остаточно створена нова коаліція "Слуги народу", групи "За Майбутнє", "Довіри" і фракції "Батьківщина".

"Цікаво, що вони отримають за свою підтримку? Щодо групи "Справедливість" в "Голосі", то для остаточного висновку треба спостерігати за їх подальшими голосуваннями", — прокоментував Віктор Таран.

Він додав, парламент остаточно втратив суб'єктність, перетворившись на додаток до Банкової, не дивлячись на те, що Україна — парламентсько-президентська республіка.

"Втрата суб'єктності парламенту перетворює нас в авторитарну країну. Такий собі Шапітолій на чолі якого формально стоїть слуга олігархів Зеленський. За спиною якого Єрмак з олігархами", — зазначив Віктор Таран.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у екс-спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова вже немає стовідсоткової впевненості, що "слуги народу" не позбавлять його депутатського мандата, каже, в нашій країні сьогодні багато що відбувається не по закону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини