Головна Новини Політика внутрішня політика Екс-глава ГУР розповів, хто від імені президента дав команду про перенесення операції по «вагнерівцям»
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-глава ГУР розповів, хто від імені президента дав команду про перенесення операції по «вагнерівцям»

Василь Бурба розповів, що на зустрічі, де було прийнято рішення про перенесення спецоперації із захоплення "вагнерівців", був присутній голова ОП Андрій Єрмак

20 листопада 2021, 07:52
Поділіться публікацією:

Колишній керівник Головного управління розвідки Василь Бурба розповів, що перед фінальним етапом спецоперації по вагнерівцям особистої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським не було, але була розмова з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком. Він дав команду перенести спецоперацію. Як повідомляє видання "Коментарі", про це Бурба розповів в ефірі телеканалу "Україна" у ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

Екс-глава ГУР розповів, хто від імені президента дав команду про перенесення операції по «вагнерівцям»

Василь Бурба. Фото: ТРК Україна

Василь Бурба заявив, що він разом із представником СБУ прибув на Банкову для зустрічі з першою особою держави. Зустріч із главою держави мала бути присвячена звіту про фінальну стадію спецоперації. Але на Банковій було повідомлено, що зустрічі із президентом не буде. Замість глави держави на зустріч прийшов глава президентського офісу Андрій Єрмак, делегований Володимиром Зеленським провести бесіду.

Бурба зазначив, після того, як глава президентської канцелярії заслухав звіт про підготовку до фінального етапу спецоперації із затримання російських найманців, він запропонував перенести його. Тобто відкласти фінальний етап операції. За словами екс-керівника ГУР, на уточнення, що перенесення практично неможливе у відповідь від особи, уповноваженої вести переговори від імені президента, він отримав указ, що це команда глави держави. Василь Бурба наголосив, що не послухатися виконання наказу президента ніхто у розвідці не міг, тому було прийнято рішення про перенесення спецоперації, що надалі означало її провал.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після появи першої частини фільму Bellingcat і The Insider радник голови ОМихайло Подоляк розповів, що Єрмак не має повноважень давати вказівки розвідці і ніяк не причетний до розслідування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини