Головна Новини Політика внутрішня політика У ОП спростували інформацію в розслідуванні Bellingcat щодо вагнерівців
commentss НОВИНИ Всі новини

У ОП спростували інформацію в розслідуванні Bellingcat щодо вагнерівців

Михайло Подоляк запевняє, Андрій Єрмак не міг зірвати спецоперацію українських спецслужб із затримання бойовиків ППК "Вагнера", які воювали на Донбасі

18 листопада 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав неправдивою інформацію джерел Bellingcat про те, що саме рішення Андрія Єрмака спричинило зрив операції з затримання "вагнерівців". Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише портал "Українська правда", посилаючись на коментар Михайла Подоляка.

У ОП спростували інформацію в розслідуванні Bellingcat щодо вагнерівців

Зеленський та Єрмак. Українська правда

Радник керівника ОП зазначив, що перше на що варто звернути увагу – не варто більше вірити в міф про те, що розвідки іноземних держав були залучені до діяльності української розвідки. Цей фейк, за словами Подоляка, активно підігрівався Росією, яка розповсюджувала дезінформацію про те, що українськими спецслужбами управляють із Туреччини, Ізраїлю, Великобританії та інших країн.

Михайло Подоляк також наголосив на тому, що розслідувачі Bellingcat самі звертають увагу, що не можуть незалежно верифікувати частину оприлюдненої у тексті ключової інформації. Ще один важливий момент – президент не стоїть за зривом операції, жодних наказів він не віддавав.

Що ж до причетності Андрій Єрмака до можливого відстрочення операції, то Подоляк наголосив, що глава ОП ніколи не втручався в управління розвідкою, бо він не має таких повноважень. За словами Подоляка, Андрій Єрмак справді причетний до підготовки переговорів щодо Донбасу, але при цьому до розвідки він не має жодного стосунку.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Bellingcat виклала звіт у справі "вагнерівців". Вийшла перша частина розслідування. Експерти розповіли, чи варто тепер серйозно переживати Володимиру Зеленському та Андрію Єрмаку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини