Головна Новини Політика внутрішня політика Екс-член Нацради з ТБ: ОП перетворює канал ДОМ на загальнонаціональний російськомовний телеканал
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-член Нацради з ТБ: ОП перетворює канал ДОМ на загальнонаціональний російськомовний телеканал

За інформацією Сергія Костинського, канал «ДОМ» орієнтуватиметься виключно на російськомовних глядачів

16 грудня 2021, 08:34 comments1199
Поділіться публікацією:

Державний телеканал іномовлення "ДОМ" "слуги народу" (Офіс Президента) перетворюють на загальнонаціональний російськомовний телеканал. Нібито таким чином влада забезпечує права внутрішньо переміщених осіб. Про це на своїй сторінці у Facebook написав екс-член Нацради з телебачення та радіомовлення Сергій Костинський, передає портал "Коментарі".

Екс-член Нацради з ТБ: ОП перетворює канал ДОМ на загальнонаціональний російськомовний телеканал

Канал ДОМ. Фото: kanaldom.tv

"Чесно кажучи, переселенці втікали від російськомовних загарбників – навіщо їх переслідувати російськомовним контентом? Мені особисто, як переселенцю, російська мова не потрібна – я досить освічена людина, щоб розуміти та застосовувати українську. Не слід рахувати переселенців – людьми з обмеженими інтелектуальними можливостями", – зазначив Сергій Костинський.

Він додає, що приватні телеканали, які й досі опираються мовним квотам і закону про державну мову, таким чином отримали сигнал про те, що держава надає пріоритет в інформаційній політиці саме російській мові. Це означає відкат у поширенні вживання української мови у медійному, публічному просторі.

"Які наслідки матиме цей крок слуг для всіх нас? Широкий та швидкий відкат країни до 2013 року. На жаль, деградація і русифікація держави набуває дедалі більшого масштабу і дедалі більших темпів. Знову ж таки, чому "слуги" з такою самовідданістю не підтримують кримськотатарський телеканал "ATR", який працює, зокрема, для переселенців із Криму і створює контент кримськотатарською мовою? Чи мають кримськотатарську мову та кримські переселенці менше значення для влади? Питання риторичне", – резюмував екс-член Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ запитали Арахамію про запуск нового інформаційного телеканалу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини