Головна Новини Політика внутрішня політика Є дуже важливі три речі: у "Слузі народу" прокоментували указ про консолідацію суспільства
commentss НОВИНИ Всі новини

Є дуже важливі три речі: у "Слузі народу" прокоментували указ про консолідацію суспільства

Шуляк наголосила, що осередки партії будуть долучатися до вирішення питань розгортання підрозділів тероборони

15 лютого 2022, 12:30
Поділіться публікацією:

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк розповіла, як місцеві осередки партії долучатимуться до допомоги органам самоврядування та громадянам. Про це відомо з прес-брифінгу в стінах парламенту.

Є дуже важливі три речі: у "Слузі народу" прокоментували указ про консолідацію суспільства

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

За її словами, в указі президента "Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства" є дуже важливі три речі. Серед них підвищення рівня заробітних плат для військових Збройних сил, створення загальноукраїнського ресурсу UАразом для оперативного інформування громадян та формування і розвиток сил територіальної оборони.

"Осередки "Слуги народу" починають діяти як координаційні штаби для допомоги всім органам і всім силам, які задіяні в роботі тероборони. До вирішення моментів, що стосуються підбору приміщення (для штабів, складів, казарм тероборони — ред.), роботи з комунальними службами залучено більше 6000 місцевих депутатів, які працюють у всіх куточках України для вирішення цих питань. 15 та 16 лютого проводяться позачергові сесії в обласних радах. Всі дії влади координуються. Для тих хто хоче допомогати ЗСУ та силам тероборони місцеві штаби партії будуть надавати допомогу та усю необхідну інформацію", — наголосила політикиня.

На поточному тижні депутати планують ухвалити всі законопроекти, які стосуються збільшення видатків на тероборону та ЗСУ. Днями депутати розглянуть законопроект щодо спрямування коштів від ренти для компаній, що займаються видобутком газу, на потреби військових. Крім того, до 1 березня нардепи мають ухвалити пропозиції Мінфіну щодо перерозподілу бюджетних коштів з інших статей на потреби армії.

В указі вказано, що заробітна плата військових має зрости на 30%, прикордонників та нацгвардійців — на 20%.

На платформі "UАразом" буде щодня публікуватися інформація про "реальний стан безпекової ситуації, заходи, що вживаються для зміцнення обороноздатності держави". Також указ передбачає, що органи місцевого самоврядування мають проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу про діяльність, яка спрямована на захист населення.

Крім того, всі службовці державних органів мають перебувати на роботі та виконувати свої обов'язків. За порушення до них будуть застосовані санкції.

Як повідомляв портал "Коментарі", у "Слузі народу" розповіли, що будуть робити з депутатами, які втекли з України. Ольга Василевська-Смаглюк після закритого засідання фракції "Слуга народу" в офісі, заявила, що на депутатів-втікачів чекають жорсткі заходи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини