Головна Новини Політика внутрішня політика До 20 тисяч доларів: нардеп розповів, куди витратити кошти з економічного паспорта
commentss НОВИНИ Всі новини

До 20 тисяч доларів: нардеп розповів, куди витратити кошти з економічного паспорта

Гроші з економічного паспорта українці зможуть витратити для купівлі житла, оплати за навчання

3 грудня 2021, 17:38
Поділіться публікацією:

Під час брифінгу народний депутат та голова партії Давид Арахамія розповів, які суми будуть накопичуватися на рахунках дітей після впровадження економічного паспорта українця та куди гроші можна буде використати.

До 20 тисяч доларів: нардеп розповів, куди витратити кошти з економічного паспорта

Давид Арахамія, фото Facebook

За його словами, мінімально на рахунку того, кому видадуть паспорт, буде розміщено в доларовому еквіваленті від 10 000 доларів  до 20 000 доларів. Кошти будуть зберігатися на захищених рахунках в банках. Використати їх можна буде для оплати навчання у вищих навчальних закладах або купівлю житла для дитини.

Якщо в дитини є житло, то батьки зможуть ці кошти перерахувати на персональний накопичувальний пенсійний рахунок дитини. Також депутат пояснив, що впроваджувати накопичувальні пенсійні рахунки будуть з 2022 року.

Отримати економічні паспорти зможуть не всі діти. Наразі йде дискусія стосовно того кому виплачуватимуть, чи дітям, які народжені з 2019 року, чи з моменту набрання чинності закону. Суми доходів від сплаченої ренти з 2022 року попередньо підрахували в Міністерстві економіки й Офісі президента.

"Спочатку там були суми конкретні, а потім вирішили, що інфляція може "з'їсти" частину цієї суми. Тому прив'язали суми до мінімальної заробітної плати. Будуть діяти програми компенсування інфляційних процесів. Крім того, ці кошти можуть бути розміщені в облігаціях внутрішнього займу, щоб родина мала дохідність й таким чином компенсуватимуться інфляційні процеси. В такому разі ці кошти у вигляді облігацій внутрішнього займу будуть приносити в державну казну додатковий дохід", — пояснив депутат.

Як повідомляв портал "Коментарі", що ховається за ініціативою президента про економічний паспорт українця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини