Головна Новини Політика внутрішня політика Держзрада та підтримка тероризму: у чому саме звинувачують Петра Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Держзрада та підтримка тероризму: у чому саме звинувачують Петра Порошенка

Петро Порошенко, підозрюваний у державній зраді та сприянні тероризму, заявив, що повернеться в Україну у першій половині січня

30 грудня 2021, 10:09
Поділіться публікацією:

Попри те, що Петро Порошенко не приховує, що планує перебувати за кордоном до 10 січня 2022 року, Печерський суд столиці дозволив затримати п’ятого президента, щоб доставити його в суд для обрання запобіжного заходу. Нині ж журналісти та адвокати намагаються розібратись, у чому саме звинувачують екс-президента. Про деталі справи передає DW.

Держзрада та підтримка тероризму:  у чому саме звинувачують Петра Порошенка

Петро Порошенко. Фото з Facebook

В основі кримінальних звинувачень, як стверджують журналісти видання DW, лежить засідання РНБО від 4 листопада 2014 року. Тоді Рада нацбезпеки розкритикувала якість закупленого вугілля з Південно-африканської республіки, яке нібито погано горіло та дорого коштувало. За тиждень Україна розірвала цей контракт. Нині ж ДБР та СБУ вважають, що Порошенко перебував у змові з Медведчуком, а відповідно з Росією та сепаратистами, які створили штучну вугільну кризу. ТЧерез що Україна нібито почала купувати вугілля у терористів, при чому за нього гроші "проводили" готівкою через підставні фірми.

Це розслідування правоохоронці вели 6 років. Восени 2021 Генпрокурорка Ірина Венедиктова оголосила про його завершення. Нині захисники Порошенка кажуть, що екс-президент ніяк не дотичний до торгівлі антрацитом з "республіками" і суду не двасться це довести. 

"Порошенко поставив завдання перед Кабміном дістати вугілля, Кабмін його дістав законним способом. Я наполягаю, що цей спосіб був законним. Тому що повна заборона економічної діяльності з окупованими територіями з'явилася набагато пізніше", — пояснив в інтерв'ю "Українській правді" адвокат Ілля Новіков.
Про ймовірність змови Порошенка з Медведчуком свідчити могли б так звані записи СБУ, які вів Медведчук з представниками Росії та терористами. Однак, адвокати Порошенка, впевнені що вони збирались незаконно і не будуть визнані доказами у суді.

До слова, сьогодні, 30 грудня чинний президент Володимир Зеленський скликає засідання РНБО.

Читайте також: Порошенко дав інтерв’ю у Польщі: основні меседжі (ВІДЕО)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини