Головна Новини Політика внутрішня політика Депутати розповіли що означає "адаптивний" надзвичайний стан й хто керуватиме на місцях
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати розповіли що означає "адаптивний" надзвичайний стан й хто керуватиме на місцях

Нардепи голосуватимуть за рішення РНБО щодо надзвичайного стану увечері 23 лютого

23 лютого 2022, 14:45
Поділіться публікацією:

Народні депутатки розповіли, як вони оцінюють проект указу президента про введення надзвичайного стану на території України. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Депутати розповіли що означає "адаптивний" надзвичайний стан й хто керуватиме на місцях

Фото ілюстративне / Pixabay

За словами  Кіри Рудик, наразі вже завершилася нарада голів фракцій щодо обговорення указу президента про запровадження надзвичайного стану у всіх областях. Політикиня говорить, що її партія запропонувала виключити деякі положення щодо обмежень з указу, бо перелік заходів, який пропонується, є надмірним.

Тож поки що депутати чекають на відповідь від РНБО щодо того, чи схвалять їх зміни в указі й тоді вони будуть вирішувати як голосувати. Однак депутатка говорить, що наразі всі партії готові підтримати введення надзвичайного стану.

Кіра Рудик пояснила, що її партія вважає зайвими обмеження щодо роботи телекомунікаційних мереж, політичних партій, пересування між областями, бо це не стосується заходів із зміцнення обороноздатності.

Ольга Василевська-Смаглюк додала, що планується сьогодні провести позачергове засідання парламенту між 17 та 18 годиною. Поки що депутати чекають Олексія Данилова для проведення консультацій, тривають погодження деяких постанов.

"Під час надзвичайного стану при обласних адміністраціях створюють оперативні штаби, що будуть вирішувати які обмеження будуть вводитися в регіоні. Можемо говорити про таки собі "адаптивний" надзвичайний стан, який буде залежати від оперативної обстановки. В Донецькій та Луганській областях надзвичайний стан введено ще тоді, коли там розпочинали проведення АТО. Які обмеження вводити в регіоні будуть вирішувати губернатори", — говорить політикиня.

Відповідно до закону про введення надзвичайного стану, в областях може вводитися комендантська година, обмежуватися робота підприємств народного господарства, робота громадського транспорту, руху транспортних засобів, проводитися їх огляд.

Як повідомляв портал "Коментарі", нардеп відповів, які обмеження можуть бути запроваджені в разі введення надзвичайного стану.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини