Головна Новини Політика внутрішня політика День подяки Богові: в Україні може з'явитись нове свято
commentss НОВИНИ Всі новини

День подяки Богові: в Україні може з'явитись нове свято

Народні депутати зареєстрували законопроєкт, який передбачає нове свято в Україні - День подяки Богові.

25 грудня 2023, 16:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

25 грудня у Верховній раді зареєстрували постанови про встановлення в Україні нового святкового дня — День подяки Богові. Відповідний законопроєкт отримав номер 10371.

День подяки Богові: в Україні може з'явитись нове свято

В Україні може з'явитись нове свято - День подяки Богові. Фото з відкритих джерел

Згідно з картою законопроєкту ініціатором нового свята стало одразу 15 народних депутатів, зокрема голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, голова фракції "Слуги народу" у ВР Давид Арахамія, народні депутати Василь Вірастюк, Георгій Мазурашу, Віктор М'ялик та інші.

Наразі тексту та супровідних документів до законопроєкту на сайті Верховної Ради немає. Також невідомо, чи стане День подяки Богові вихідним днем в Україні.

Зазначимо, що це не вперше народні депутати пропонують в Україні законопроєкти, які передбачають нові свята. Наприклад у серпні на порталі парламенту з'явився законопроєкт щодо Дня подяки. Його автором став народний депутат від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу. Мотивацію святкувати День подяки нардеп пояснив у записці до законопроєкту спробою "підняття вдячності на загальнонаціональний рівень". Наразі законопроєкт одержаний ВР та знаходиться там щонайменше чотири місяці. Якщо Верховна Рада прийме нове свято, то День подяки стане 10 святом відповідно до Кодексу законів про працю України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутат від партії "Слуга народу" Сергій Гривко зареєстрував законопроєкт, який дозволяв би в'язням скоротити час перебування у в'язниці через кількість прочитаних книг. Згідно зі словами Гривка читання літератури має позитивний вплив на в'язнів.

Також "Коментарі" писали про новий законопроєкт у Верховній Раді, який передбачає зміни для ФОПів другої та третьої груп.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини