Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні може з’явитись нове свято: зареєстровано законопроєкт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може з’явитись нове свято: зареєстровано законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про нове свято 22 жовтня

8 серпня 2023, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народний депутат від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу ввів до ВР законопроєкт, який передбачає створення в Україні нового свята – День подяки. Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на вебпортал парламенту України.

В Україні може з’явитись нове свято: зареєстровано законопроєкт

День подяки в США. Фото з відкритих джерел

Георгій Мазурашу пропонує Верховній Раді розглянути новий законопроєкт під номером 9574, який передбачає внесення змін до українського законодавства та додає в перелік свят ще одне – День подяки.

Народний депутат стверджує, що створення нового свята має "логічну аргументацію" та піднесе вдячність в Україні на новий рівень.

"Це підняття вдячності на загальнонаціональний рівень", – пояснює Георгій Мазурашу.

У законопроєкті дата святкування Дня подяки призначена на 22 жовтня, між Днем захисників та захисниць України, який святкують 1 жовтня та Різдвом Хрестовим, яке з цього року відзначають 25 грудня. Якщо Верховна Рада прийме законопроєкт, то День подяки стане 10 святом відповідно до Кодексу законів про працю України.

День подяки є традиційним святом для США та Канади. Його заведено святкувати у колі родини з традиційними стравами за столом. Однією з головних страв святкування є фарширована індичка, а також гарбузовий пиріг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді зареєстрували новий закон, який дозволяє зменшити термін ув'язнення за прочитану книгу. Ув'язнений матиме список книг, які він може прочитати, таким чином кожна прочитана книга зменшить термін перебування у в'язниці на три дні.

Також "Коментарі" писав, що парламент Угорщини прийняв суперечливий "закон про помсту".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини