Головна Новини Політика внутрішня політика Данілов фактично запропонував в Україні ввести монархію - Таран
commentss НОВИНИ Всі новини

Данілов фактично запропонував в Україні ввести монархію - Таран

Сергій Таран вважає, що ОП залишилося лише ввести право передавати владу спадкоємцеві

25 жовтня 2021, 15:07
Поділіться публікацією:

Сьогодні секретар РНБО Данілов фактично запропонував в Україні ввести монархію, відкрито підтримавши чільну роль президента в державі. Адже саме монархією називається устрій, коли глава держави не має ніякого контролю з боку правоохоронців чи судів. Залишилося тільки ввести право передавати владу наступнику, але, з огляду на те, що при призначенні на посади замість кадрових конкурсів у нас діє право спорідненості з "95 квартал", це мало кого здивує. Як передає видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці в Facebook представив політолог Сергій Таран.

Данілов фактично запропонував в Україні ввести монархію - Таран

Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото з відкритих джерел

Експерт зазначив, навіть в найжорсткіших президентських республіках президенти знаходяться під мікроскопом уваги та відповідальності, — це не дивлячись на їх величезні повноваження. Саме в цьому і є справжня сила президентської форми правління. Найяскравіший приклад, на думку Сергія Тарана, — це США, де свого часу досить було журналістського розслідування, щоб ініціювати імпічмент Ніксона, зовсім недавно — досить було незалежної професійної роботи спецслужб, щоб змусити Трампа відправити у відставку сумнівних радників.

"Про контроль над Зеленським з боку суспільства, судів, на 100% своїх прокурорів та інших Баканова говорити просто немає сенсу. Як і про контроль над його оточенням, яке попри тисячі зашкварів вже приміряє на себе мантії наближених до тіла "дворян". Безконтрольність Зеленського і його свити — вже стала чинником національної небезпеки, — ось про це давно варто було подумати секретарю РНБО", — зазначив експерт.

Він додає, і це при тому, що повноважень у Зеленського і так більше, ніж у будь-якого правителя в історії новітньої України: своя "монобільшість" в парламенті, свої прокурори, свої суди. При таких повноваженнях в країні при бажанні можна проводити будь-які потрібні для суспільства реформи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Данілов виступив за жорстку президентську республіку в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини