Головна Новини Політика внутрішня політика Чому проти України можуть ввести санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому проти України можуть ввести санкції

На ім'я президента вже надходять листи із застереженнями

20 вересня 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

Чому проти України можуть ввести санкції

Українському уряду вже прийшло кілька листів, фото з відкритих джерел

Під час ефіру на каналі "Україна 24" в бліц-опитуванні Юлія Тимошенко пояснила що загрожує Україні, якщо парламент схвалить законопроекти, що передбачають зміни до трудового кодексу.

Якщо приймуть законопроект №5388 про регуляцію трудових відносин, то на Україну можуть накласти санкції. Юлія Тимошенко назвала цей законопроект рабським.

"Цей законопроект разом з законопроектом №2743 вносять зміни в Трудовий кодекс, який був одобрений Міжнародною організацією праці. У Трудовому кодексі прописано всі права працівників, які визнані світовими організаціями. Цих норм дотримуються у всьому світі. Нові законопроекти позбавлять систему захисту працюючу людину. Вони хочуть скасовувати обмеження щодо тривалості робочого дня, обов'язкові два вихідних, обов'язкову відпустку щорічно, відмінити преференції для вагітних, молодих фахівців, самотніх мам. Також хочуть скасувати обов'язкові доплати за понаднормовий робочий день, прибрати профспілки, які діють у всіх розвинених країнах. За це накладуть на Україну санкції. Цей закон — катастрофа", — повідомила політик.

Законопроект передбачає укладення короткострокової угоди між роботодавцем і працівником. Таким чином роботодавець може висувати свої умови, фактично, він нічого не винен працівнику. З іншого боку, працівник має погоджуватися на ці умови, бо немає інших варіантів. Раніше за порушення трудового законодавства роботодавців притягували до кримінальної відповідальності, тепер працівники стануть безправними.

За словами Юлії Тимошенко, такий законопроект передбачає рабство. Крім того, вона додала, що вже бачила листи, які направили українському уряду, президенту міжнародні організації профспілок. У листах йдеться про те, що у разі схвалення цього законопроекту, ці організації будуть порушувати питання на міждержавному рівні про введення економічних та політичних санкцій проти України.

Також Юлія Тимошенко навела приклад французів, які одразу виступили з протестами проти внесення змін до трудового законодавства. Політик наголосила, що українці мають також боротися за свої конституційні права постійно. Адже голосуючи на виборах, кожен обирає собіі якість життя на п'ять років.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна скоро буде в борговій ямі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

старый пень

20 вересня 2021, 21:23

понятно что все эти "изменения и допиливания" сделаны по указке наших монополистов-промышленников . наших родных "олигархов". которые живут еще по понятиям и своим законам. для рабочего быдла нема никаких прав! и не мечтайте. а ЗЕпрезидент - это игрушка в их руках.


Новини