Головна Новини Політика внутрішня політика Чому місія ОБСЄ припинила свою місію на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому місія ОБСЄ припинила свою місію на Донбасі

ОБСЄ припинила свою спостережну місію на Донбасі: відома причина такого рішення

17 жовтня 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

На сході України призупинила свою наглядову діяльність Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ. Таке рішення було прийнято з міркувань безпеки.

Чому місія ОБСЄ припинила свою місію на Донбасі

Місія ОБСЄ / Фото: Unsplash

Як повідомляє видання Reuters, під готелем у Донецьку, де проживають члени місії ОБСЄ, тривають "акції протесту". Демонстранти почали критикувати діяльність СММ і вимагали звільнити затриманого 13 жовтня українськими військовими офіцера "ЛНР" в Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК).

Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік зазначив, що у зв'язку з діями "протестантів" спостережна місія на сході України буде призупинена. Попри те, що члени ОБСЄ не відчувають загрози зі сторони учасників "протесту", таке рішення прийнято з метою їх подальшої безпеки.

Нагадаємо, українці створили петицію, в якій просять президента України Володимира Зеленського та спеціального представника ОБСЄ по переговорах у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунена зупинити війну на Донбасі. Її вже підписали майже 6000 людей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що глава України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і французьким президентом Еммануелем Макроном. Лідери країн обговорили ситуацію на Донбасі.

Читайте також, що терористичні угруповання на Донбасі продовжують перешкоджати діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на підконтрольних Україні територіях. Терористи вдалися до застосування засобів радіоелектронної боротьби для продовження інформаційно-пропагандистської кампанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини