Головна Новини Політика внутрішня політика Чи можливі санкції проти Порошенка: у "Слузі народу" дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливі санкції проти Порошенка: у "Слузі народу" дали відповідь

Оголошення підозри п'ятому президенту, нардепу Петру Порошенку не є приводом для введення проти нього санкцій

21 грудня 2021, 08:00
Поділіться публікацією:

Оголошення підозри п'ятому президенту, лідеру політичної партії "Європейська Солідарність" ("ЄС) Петру Порошенку не є підставою для того, щоб на рівні РНБО було введено якісь санкції проти політика. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив нардеп від "Слуги народу" Василь Мокан.

Чи можливі санкції проти Порошенка: у "Слузі народу" дали відповідь

Петро Порошенко. Фото: president.gov.ua

Нардеп зазначив, говорити про санкції є сенс лише у тому випадку, якщо є факти, які неможливо заперечити. Якщо людина причетна до тероризму і є вирок суду, тоді є сенс говорити про санкції, як дієвий механізм проти винних.

Василь Мокан пояснив, сама підозра, про яку всі говорять, не є достатньою підставою для того, щоб проти людини були введені санкції. Насамперед Закон про санкції діє проти іноземних громадян, які завдають шкоди державі.

Політик також висловив свою думку, що знайти суттєві докази, які б підтвердили причетність лідера "ЄС" до фінансування тероризму, буде вкрай складно. Василь Мокан звернув увагу на сам текст підозри, де не йдеться конкретно про провину Петра Порошенка. Там йдеться про те, що винною може бути група осіб. Простими словами, якесь незрозуміло з кого утворене угруповання громадян України фінансувало тероризм. Не сказано, що на чолі цього угруповання стояв саме Порошенко. Тобто поки що завчасно говорити про вину Порошенка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ обговорюють чергову підозру п'ятому президентові Петру Порошенку. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, що цього разу інкримінують п'ятому президентові та які шанси довести справу до суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини