Головна Новини Політика внутрішня політика Чи довіряють українці владі: КМІС озвучив результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи довіряють українці владі: КМІС озвучив результати опитування

За результатами опитування КМІС довіра до уряду за півтора року знизилася з 74% до 39%, до парламенту з 58% до 21%

31 жовтня 2023, 13:34 comments1986
Поділіться публікацією:

Якщо взяти травень 2022-го та жовтень 2023 року, то досить яскраво простежується зниження довіри до інститутів центральної влади в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 30 вересня – 13 жовтня 2023 року.

Чи довіряють українці владі: КМІС озвучив результати опитування

Зеленський, Шмигаль, Стефанчук. Фото з відкритих джерел

З 91% до 76% поменшало тих, хто довіряє президенту, з 74% до 39% — знизилася довіра до уряду, з 58% до 21% погіршилася довіра до парламенту.

При цьому соціологи уточнюють, що якщо з довірою до Кабміну та Верховної Ради взагалі погана ситуація, то з довірою до президента картина виглядає краще. На сьогоднішній день більшість українців довіряють главі держави.

Серед інститутів, як і раніше, довіру зберігають ЗСУ та волонтери. Так, зараз 94% українців довіряють ЗСУ (у травні 2022 року – 98%), а 87% довіряють волонтерам (у травні 2022 року – 87%)", — йдеться у звіті КМІС за підсумками дослідження.

Довіра до місцевих органів самоврядування залишилася практично на тому ж рівні: як і в травні 2022 року, зараз 50% довіряють владі на місцях, а 46% — не довіряють.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у жовтні цього року, якби не сталося широкомасштабне російське вторгнення, українці обирали б новий парламент. А на березень-2024 намічені чергові президентські вибори, які навряд чи будуть можливими, якщо війна не припиниться. Незважаючи на те, що керівництво України періодично розмірковує про вибори під час війни, переважна кількість громадян виступають різко проти. Так, згідно з нещодавнім опитуванням Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), 81% респондентів вважають, що вибори мають проводитися тільки після війни. Про що свідчать ці дані? Чому, незважаючи на війну, розмови про вибори постійно стають частиною нашого інформпростору? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Роман

31 жовтня 2023, 19:22

То рашку вже переплюнули по безглуздості пропаганди.

Партия 5.10

31 жовтня 2023, 15:20

Пора весь этот свинарник либо на фронт, либо к щербатому забору ! Предатели, провокаторы и спонсоры войны !


Новини