Головна Новини Політика внутрішня політика Черги та проблеми з оформленням субсидій: у Зеленського обіцяють розібратись
commentss НОВИНИ Всі новини

Черги та проблеми з оформленням субсидій: у Зеленського обіцяють розібратись

Люди під час пандемії коронавірусу змушені стояти в чергах для переоформлення субсидій, а за новими правилами деякі з них взагалі втратять право на цю державну допомогу

18 травня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

Звільнити міністра економіки Ігоря Петрашка можна навіть через проблеми з оформленням субсидій. Про це заявив народний депутат України від партії "Європейська солідарність" Артур Герасимов в ефірі програми "Свобода слова".

Черги та проблеми з оформленням субсидій: у Зеленського обіцяють розібратись

Оформлення субсидії. Фото: volodymyrets.city

За його словами, за часів президентства Петра Порошенка понад 70 млрд грн виділяли з бюджету на субсидії та вони видавалися людям автоматично. Тоді субсидії отримували понад 7 млн домогосподарств, зараз — це менш як 3 млн.

"Ви заставляєте зараз людей приходити в черги та переоформлювати субсидії з купою паперів. Сьогодні ви людей записуєте в черги вже на вересень. Це вже пов’язано з третьою відставкою – пана Криклія (міністра інфраструктури — прим. Ред.), тому що грошей в бюджеті у вас немає", — заявив Герасимов.

Він вважає, що владі не вдалося за допомогою програми "Велике будівництво" забезпечити зростання економіки й нові робочі місця. Саме через це затягують процес оформлення субсидій.

"Зараз люди для того, щоб переоформити субсидії змушені займати чергу з п’ятої ранку, не дивлячись на локдаун та карантин. Ви зганяєте пенсіонерів вживу, щоб вони померли. Замість масової вакцинації — у вас масове знищення пенсіонерів", — обурився політик.

Окрім того, нардеп звинуватив владу, що боротьба з олігархами не ведеться, натомість людина, яка має на депозиті 56 750 грн, тепер не зможе отримати субсидію.

"У людей, в яких лежить на депозиті 25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а це — 56 750 грн. Люди копили ці гроші: хто на похорон, хто — на ремонт. Зараз в тих, у кого на депозиті буде 56 750 грн, ви в них заберете субсидію. Для людини, в якої забирають субсидію, це серйозно. Це ваші рішення — рішення уряду", — заявив Герасимов.

На його звинувачення відповів народний депутат від партії "Слуга народу" Дмитро Наталуха. Він пообіцяв заслухати з цього питання міністерку соціальної політики Марину Лазебну.

"Я дякую за цю інформацію, ми у пані Лазебної запитаємо. Я так само хочу запитати Нацбанк. Ми обов’язково це зробимо, тому що станом на зараз, НБУ взяв траєкторію на підвищення облікової ставки. Це для бізнесу в умовах карантину та локдауну означає здорожчання кредитів", — сказав Наталуха.

Нагадаємо, міністри інфраструктури Владислав Криклій та економіки Ігор Петрашко написали заяву на звільнення за власним бажанням. Міністра охорони здоров’я Максима Степанова планують звільнити за поданням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Верховна Рада голосуватиме за звільнення міністрів сьогодні, 18 травня. Причини кадрових ротацій в уряді назвали нардепи від партії "Слуга народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини