Головна Новини Політика внутрішня політика «Братство» заявило про факти корупції при виконанні депутатських повноважень в Запорізькій області
commentss НОВИНИ Всі новини

«Братство» заявило про факти корупції при виконанні депутатських повноважень в Запорізькій області

У партії "Братство" розповіли, з чим пов'язане виникнення корупції в сфері депутатських фондів

18 вересня 2020, 15:01
Поділіться публікацією:

Громадські організації виявили масштабні зловживання депутатськими повноваженнями в Запорізькій області, йдеться в повідомленні політичної партії "Братство" в Facebook.

«Братство» заявило про факти корупції при виконанні депутатських повноважень в Запорізькій області

Відзначається, що в Запоріжжі і області існує масштабна проблема з розкраданням коштів депутатських фондів. У партії кажуть, що корупційна складова виникає через те, що на державному рівні не врегульовано порядок контролю за фактичним отриманням громадянами коштів. При цьому вся відповідальність за раціональне розпорядження депутатським фондом, який формується коштом комунальних засобів, лежить виключно на самих депутатах.

Повідомляється, що зазначені факти підтвердили в телефонній розмові секретар Запорізької міської ради Руслан Підоріч, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Валентина Малиш, керівник установи-розпорядника бюджетними коштами КУ "Комп'ютерний інформаційно-обчислювальний центр" Запорізької обласної ради Сергій Коломоєць.

Про зловживання повідомляє й журналістське розслідування в програмі "5 каналу" "Особливий погляд". Там був висвітлений факт нібито виділення у 2016 році матеріальної допомоги приблизно 200 нужденним особам. При цьому помічник депутата Запорізької міськради Михайло Прасолов заперечує факт отримання виплат.

Як повідомляє "Братство", за допомогою підробки заяв осіб, які потребують матеріальної допомоги, кошти нібито отримували люди, підлеглі чиновникам, а не ті, кому дійсно потрібна була допомога.

Відзначається, що в регіоні існує масштабна проблема з розкраданням коштів депутатських фондів. У приватній бесіді колишній депутат Запорізької облради Артур Гатунок і депутат Запорізької облради Станіслав Чередниченко відзначили, що не мають уявлення про виділення від їх імені коштів у 2016 році, а тому допускають, що підписи були сфальсифіковані.

Додамо, що розслідування громадської організації "Народний захист" аналізує виділення матеріальної допомоги за 2017-2018 роки. За даними активістів, матеріальна допомога виділялася одним і тим же особам, які взагалі не знали про це. Один з одержувачів, Леонід Томілін, випадково дізнався, що був адресатом матеріальної допомоги 44 рази на суму 112 800 грн, факт отримання він спростував.

Також повідомляється, що депутат Ярослав Гришин нібито виплатив найбільшу одноразову суму матеріальної допомоги. При цьому, функціонерів його юридичної компанії "Гришин і партнери" звинувачують в організації виплат коштом депутатських фондів. Причетність підтверджує Артур Гатунок, який зазначив, що Гришин пропонував йому об'єднати фонди і здійснювати виплати від його імені без його відома. Крім іншого, колишній бухгалтер Фонду підтримки громадян, які потребують невідкладної допомоги, Алла Смола зазначила, що факти розкрадання депутатами Запорізької міської та обласної рад численні.

Партія вже подала заяви в правоохоронні органи.

Нагадаємо, Зеленський виступив з різкою заявою до антикорупційних органів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини