Головна Новини Політика внутрішня політика Близько половини українців вважають нещодавні кадрові перестановки антикорупційним заходом – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Близько половини українців вважають нещодавні кадрові перестановки антикорупційним заходом – опитування

З внутрішньою боротьбою у владі кадрові зміни у вищих ешелонах пов’язують 37% респондентів.

30 січня 2023, 16:30
Поділіться публікацією:

24 січня стало відомо про низку звільнень в Офісі президента, уряді, прокуратурі. Так, Президент підписав заяву про звільнення з посади заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенко, Кабмін звільнив заступників міністра розвитку громад та територій Василя Лозинського, Івана Лукерю, В'ячеслава Негоду, заступника міністра соціальної політики Віталія Музиченка, заступника міністра оборони Вячеслава Шаповалова. Крім того, займані посади втратили ряд голів облдержадміністрацій: Дніпропетровської , Запорізької, Київської, Сумської та Херсонської . Разом з тим генеральний прокурор Андрій Костін звільнив за власним бажанням з адміністративної посади заступника генерального прокурора Олексія Симоненка, який їздив у відпустку в Іспанію, попри заборону президента, а також керівників Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Сумської та Чернігівської обласних прокуратур.

Близько половини українців вважають нещодавні кадрові перестановки антикорупційним заходом – опитування

Фото: https://www.president.gov.ua

 

64,1% опитаних компанією "Active Group" чули про ці кадрові перестановки. Майже половина респондентів (49,8%) вважає, що вони пов’язані з боротьбою з корупцією, а 41,4% — що ці дії необхідні для підвищення ефективності роботи влади. Те, що кадрові перестановки були здійснені на вимогу західних партнерів думає 36,3% українців. Внутрішньою боротьбою у владі ці кадрові звільнення вважає 37% тих, хто взяв участь в опитуванні, а плановими ротаціями – 7,7%.

 

Найбільш відомі постаті серед звільнених – Тимошенко та Кулеба. Першого знають 59,6% респондентів, колишнього очільника Київської адміністрації упізнало 56,8% опитаних.

 

Дослідження здійснено компанією "Active Group" за допомогою онлайн-панелі "SunFlower Sociology" 28 січня шляхом самозаповнення 600 анкет громадянами України віком 18 та більше років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і регіоном країни.

 

Як відомо, президент призначив колишнього очільника Київської ОВА Кулебу заступником керівника Офісу президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини