Головна Новини Політика кабмін Зеленський вже знайшов заміну Кирилу Тимошенку
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вже знайшов заміну Кирилу Тимошенку

Відповідно до указу Президента Олексій Кулеба офіційно призначений на посаду заступника керівника Офісу Президента

24 січня 2023, 21:42
Поділіться публікацією:

Український президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення колишнього керівника Київської ОВА Олексія Кулеби заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака. До цього цю посаду обіймав Кирило Тимошенко, пишуть "Коментарі".

Зеленський вже знайшов заміну Кирилу Тимошенку

указ Президента про призначення нового заступника керівника ОПУ

Про це йдеться в указі глави держави №42 від 24 січня.

"Призначити Кулебу Олексія Володимировича заступником керівника Офісу президента України", — сказано у тексті документа.

Попереднім указом Володимир Зеленський звільнив Кулебу з посади керівника Київської обласної військової адміністрації. "Звільнити КУЛЕБУ Олексія Володимировича з посади голови Київської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою", — йдеться в указі.

Кадрові чистки, які Володимир Зеленський анонсував напередодні сьогодні набули реальностей. 24 січня звільнено чотирьох осіб з посад заступників міністрів та п'ять начальників ОВА. Якщо детальніше, то це: начальник Дніпропетровської обладміністрації Валентин Резніченко, Сумської — Дмитро Живицький, Херсонської — Ярослав Янушевич, Київської — Олексій Куліба, Запорізької — Олександр Старух.

Зеленський вже знайшов заміну Кирилу Тимошенку - фото 2

Позбулися своїх посад і два заступники голови Державної служби морського та внутрішнього водного транспорту та судноплавства.

"Чиновникопад", на думку політолога Володимира Фесенка, спричинений своєрідним "вікном" у роботі Президента. Сама ж підготовка до таких кадрових рішень тривала ще з минулого року.

Як писали "Коментарі", Євросоюзу до вподоби серйозний підхід Володимира Зеленського та його рефлексія на корупційні звинувачення на адресу високопосадовців. в рамках процесу набуття членства в ЄС від України очікують подальше посилення боротьби з корупцією, особливо у вищих ешелонах влади. Антикорупційні заходи є не лише ключовою частиною процесу вступу до ЄС, а й однією з умов надання Україні макрофінансової допомоги. Україна вже застосувала кілька заходів у сфері антикорупції —  призначення голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та запуск процесу відбору нового директора НАБУ.

Раніше на шпальтах "Коментарів" йшлося, що ще на початку поточного тижня у Зеленського анонсували "активні посадки" вже навесні. Голова фракції "Слуга народу" обіцяє, що вже цієї весни корумпованих чиновників чекає на відповідальність.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини