Головна Новини Політика внутрішня політика Без локальних конфліктів та з 4 районами: губернатор Рівненщини розповів про наслідки адміністративної реформи
commentss НОВИНИ Всі новини

Без локальних конфліктів та з 4 районами: губернатор Рівненщини розповів про наслідки адміністративної реформи

В області тепер 4 нові райони замість колишніх 16 районів

7 жовтня 2021, 17:11
Поділіться публікацією:

 Очільник Рівненської області Віталій Коваль  розповів про те, як відбувся на Поліссі другий етап адміністративно-територіальної реформи, плюси й мінуси децентралізації на Рівненщині  й  вже налагоджені комунікації між головами місцевих громад та Рівненською ОДА, відповідаючи на запитання політичного експерта Світлани Кушнір  в інтерв'ю  інформаційно-аналітичному порталу "Коментарі" .

Без локальних конфліктів та з 4 районами: губернатор Рівненщини розповів про наслідки адміністративної реформи

Віталій Коваль (фото з відкритих джерел)

За словами  губернатора, на рівненському Поліссі  адміністративне реформування, коли визначались територіальні межі та центри чотирьох великих районів замість  колишніх 16 пройшло набагато спокійніше, без локальних конфліктів, ніж на рівні базовому, коли формувались територіальні громади. Ніяких  проблем  не виникало. Раніше, на Рівненщині було 16 районів, а зараз на їх базі створено чотири великих райони.

Як наголосив Віталій Коваль, люди спокійно прийняли такий поділ з тої причини, що обласна влада врахувала настрої та побажання місцевих регіональних еліт   щодо реформування краю.

"У нас 64 громади. Символічно, що у нас 64 депутати обласної ради. Ми вже бачимо, що реформа децентралізації успішно триває, але вона точно не закінчиться найближчим часом, постійно треба буде її вдосконалювати, тому що деякі громади вже відпадають, інші ж "рванули" вперед, тому що зрозуміли якісь плюси-мінуси саме децентралізації",- сказав очільник Рівненської облдержадміністрації.

Віталій Коваль активно  підтримує нових керівників місцевих рівненських громад, які мають бажання, вирішуючи ті чи інші робочі проблеми, спілкуватись відразу напряму з ним та іншими відповідальними представниками Рівненської облдержадміністрації без проміжної  бюрократичної ланки – районних адміністрацій.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що губернатор Рівненської області Віталій Коваль розповів про те, як утримати студентів в країні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини