Головна Новини Політика внутрішня політика Аваков вважає, що армія краще за дипломатів може вирішити питання зі звільнення Криму і Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Аваков вважає, що армія краще за дипломатів може вирішити питання зі звільнення Криму і Донбасу

Аваков закликає розробити військовий сценарій повернення Криму та ОРДЛО

14 жовтня 2021, 17:07
Поділіться публікацією:

Колишній голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що владі не можна покладатися виключно на дипломатичний корпус у питанні звільнення українських територій від ворожої окупації. Аваков закликає розробити сценарій деокупації Криму та ОРДЛО з використанням армії. Як інформує видання "Коментарі", таку думку ексміністра висловив у своєму блозі на порталі "Українська правда".

Аваков вважає, що армія краще за дипломатів може вирішити питання зі звільнення Криму і Донбасу

Арсен Аваков. Фото: Українська правда

Арсен Аваков зазначив, йому дивно чути від деяких воєначальників, що у Генштабі навіть не розглядають силовий варіант звільнення окупованої української землі. Те, що звільнення Криму та окупованої частини Донбасу може бути лише в результаті дипломатичного тиску — це лише одна частина стратегії. Друга ж має полягати саме в підготовці плану звільнення своєї території з застосуванням усіх видів озброєння й армії.

Ексміністр висловив переконання, що ЗСУ мають мати напрацьований сценарій звільнення захоплених агресором територій. Аваков вважає, що повинна бути розроблена Національна єдина стратегія по Криму і Донбасу. До її складання повинні бути причетні Офіс президента, Верховна Рада, Кабмін, громадськість і міжнародні партнери України.

Зазначимо, першим про можливе застосування армії для звільнення Донбасу та Криму заявив секретар РНБО Олексій Данилов. Він назвав такий сценарій можливим, але небажаним, адже по його завершенні не вдасться уникнути багатьох жертв, в тому числі серед мирного населення.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Кремль перетворює Крим на ядерний відстійник: в ГУР знають, як перешкодити Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

14 жовтня 2021, 17:04

Овцеебы пасут баранов, а не лезут в политику! Пустить этого черножопого вперед на освобождение Крыма и животное другой план разработает!


Новини