Головна Новини Політика внутрішня політика Арестович розповів, як вирішити мовне питання в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів, як вирішити мовне питання в Україні

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович запропонував ідею подолання мовного конфлікту в Україні

13 травня 2021, 08:22
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович розповів, як потрібно розв'язувати мовне питання в Україні. Своєю думкою чоловік поділився в ефірі "Ток-шоу №1" на телеканалі "Україна 24".

Арестович розповів, як вирішити мовне питання в Україні

Олексій Арестович розповів як подолати мовний конфлікт в Україні. Фото: 5.ua

На думку Арестовича суперечки щодо мови в Україні мають чисто психологічне підгрунтя. Чоловік згадав, що голландські вчені проводили дослідження з проблем української та російської мови в Україні. Для експерименту було зібрано людей, які радикально виступали за українську, і тих, хто категорично підтримував російську мову як другу державну. Цих осіб запросили до одного приміщення та дали їм можливість вільно розмовляти один з одним навіть сваритися.

Тоді науковцям вдалося виявити справжню причину мовної ворожнечі. Для кожної людини мова — частина самоідентифікації. Тому ті, хто говорять українською, сприймають російськомовних співгромадян як загрозу. А ті, хто говорять російською, відчувають себе в Україні людьми другого сорту.

Дізнавшись таку закономірність, голландці запропонували просте рішення: українцям треба дати відчуття безпеки, а російськомовним — дати відчуття того, що вони такі самі громадяни. Саме таку пропозицію підтримує й Олексій Арестович.

Нагадаємо, що в Україні можна буде безплатно вдосконалити свої знання з державної мови. Міністерство культури та інформаційної політики запустило онлайн-курси української, які може відвідати будь-хто. Детальніше про це дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також раніше народний депутат Вікторія Кінзбурська розповіла сайту "Коментарі" як врегулювати мовний конфлікт в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Влад

13 травня 2021, 12:55

Треба запровадити 100% штрафи за не спілкування державною УКРАЇНСЬКОЮ мовою УКРАЇНИ від 17000-54000 грн. і через 2 місяці усі москалики почнуть розмовляти УКРАЇНСЬКОЮ мовою...!!! В США, якщо Вас затримала поліція за будь який проступок і Ви починаєте прирікатися та щось доводити не АНГЛІЙСЬКОЮ мовою, вам зразу виписують штраф на 1000 $ за не знання мови і не спілкування мовою держави в котрій ви знаходитися. І це діє на 100%...!!!


Новини