Головна Новини Політика внутрішня політика Американський аналітик розповів, чому нова ескалація між Україною з РФ почалася з репресій влади проти Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський аналітик розповів, чому нова ескалація між Україною з РФ почалася з репресій влади проти Медведчука

Марія Снєгова вважає, що влада припустилася помилки, розпочавши політичні переслідування проти Медведчука

7 лютого 2022, 16:30
Поділіться публікацією:

Різка ескалація відносин України з Росією розпочалася з репресій влади проти лідера "ОПЗЖ", нардепа Віктора Медведчука. Такої думки дотримується американський аналітик, науковий співробітник політехнічного університету Вірджинії Марія Снєгова. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише сайт телеканалу "112 Україна".

Американський аналітик розповів, чому нова ескалація між Україною з РФ почалася з репресій влади проти Медведчука

Віктор Медведчук. Фото: з відкритих джерел

"Я якраз недавно опублікувала статтю в Foreign Policy, де я аналізую те, що відбувалося за останні кілька років. І на мій погляд, якщо уважно читати виступи Путіна, його статті, чіткою виходить логіка, насправді, яка пояснює, чому зараз... Важливий момент, саме з якого почалося вибудовування військ ще у квітні російських біля кордону з Україною. Я нагадаю аудиторії, що вже вдруге за 2021 рік відбувається стягування цих військ до кордонів. Так от тоді влада почала потужну атаку на Медведчука. Були санкції проти нього. Медведчук зараз сидить під домашнім арештом", — наголосила вона.

Водночас експерт назвала ще кілька причин ескалації відносин України з Росією.

"По-перше, Україна дуже сильно нарощує свою військову співпрацю із Заходом (з різними країнами НАТО та США), при цьому формально навіть не входячи до НАТО. І Путін неодноразово говорить про те, що нас уже непокоїть не просто формальне членство в НАТО. Тобто зміщуються червоні лінії. Другий момент – це те, що Мінські угоди, на думку Путіна, не виконуються", — резюмувала Снєгова.

Нагадаємо, 20 лютого 2021 року було запроваджено санкції проти Віктора Медведчука. Із 13 травня того ж року Віктор Медведчук перебуває під домашнім арештом. В "ОПЗЖ" назвали такі дії влади відвертою та цинічною політичною розправою над опозиційним політиком, який своєю принциповою позицією розкриває непрофесіоналізм, продажність та антинародний характер влади.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Медведчук пояснив, чому навіть не будучи членом НАТО Україна вже стала територією Альянсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини