Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук пояснив, чому, навіть не будучи членом НАТО, Україна вже стала територією Альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук пояснив, чому, навіть не будучи членом НАТО, Україна вже стала територією Альянсу

Лідер "ОПЗЖ" вважає, що Росія поставила питання руба по НАТО в Україні цілком обґрунтовано

2 лютого 2022, 12:00
Поділіться публікацією:

США не потрібно давати згоду на членство України в НАТО, оскільки вони вже займаються освоєнням її території. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив лідер "ОПЗЖ", нардеп Віктор Медведчук, пише сайт телеканалу "112 Україна".

Медведчук пояснив, чому, навіть не будучи членом НАТО, Україна вже стала територією Альянсу

Віктор Медведчук. Фото: прес-служба ОПЗЖ

"США добре розуміють, що таке Україна як член НАТО. Більше того, їм це не потрібно, за великим рахунком. Це також одна з таємниць. Чому не треба? Вони пішли іншим шляхом уже півтора або два роки. Вони йдуть шляхом освоєння з боку НАТО на території України. Побудови того, що називається базами, але офіційно базою не називатиметься, — навчальні центри, постачання зброї, інструктора. Тобто фактично вони проводять політику співпраці НАТО-України, без членства України в НАТО. США фактично роблять територію України плацдармом для НАТО та дій щодо Росії та інших держав", — висловився політик.

На його думку, саме тому Росія порушила питання про "гарантії безпеки".

Віктор Медведчук вважає, що Росія порушила питання руба, тому що вона каже, що "червоні лінії", для неї червоні лінії у контексті загрози національній безпеці РФ. І цими "червоними лініями", їх перетином, є вступ України до НАТО. Але не лише вступ України до НАТО, а й освоєння території з боку НАТО в Україні. Тобто, побудова цих навчальних центрів, інструктора та інші дії, які означають лише одне, вони не можуть бути подвійного тлумачення, вони однозначні за змістом і за своїм тлумаченням. І саме тому Росія порушила це питання письмово щодо гарантій нерозширення НАТО та з багатьох інших питань. Саме тому Росія розуміла, що кожен день, щомісяця йде шляхом того, що Україна, навіть не будучи членом НАТО, стане територією НАТО.

При цьому парламентар додав, що сам є постійним та послідовним противником НАТО.

"Я дуже хочу, робив і робитиму все для того, щоб Україна не вступила до НАТО, тому що вважаю, що для України, для нашої країни найкращий статус – це позаблокова держава. Та й люди, в принципі, так вважають", — резюмував нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Медведчук пояснив, чому внутрішня вартість газу в Україні – це злочин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини