Головна Новини Політика внутрішня політика Активісти оприлюднили список «недобросовісних членів ВСП», але не назвали, хто їх визначив, - адвокат
commentss НОВИНИ Всі новини

Активісти оприлюднили список «недобросовісних членів ВСП», але не назвали, хто їх визначив, - адвокат

Активісти не уточнили, хто і на яких підставах відправив членів Вищої ради правосуддя в перелік «недоброчестних»

13 липня 2021, 14:16
Поділіться публікацією:


Активісти оприлюднили список «недобросовісних членів ВСП», але не назвали, хто їх визначив, - адвокат

Члени Вищої ради правосуддя

Адвокат Олександр Дульський повідомляє, що активісти сформували і оприлюднили списки "недоброчестних членів Вищої ради правосуддя" (ВСП). Як написав адвокат на своїй сторінці в Facebook , списки з'явилися за рішенням нібито ще невідомих міжнародних експертів поки неіснуючого Етичного ради при ВСП.

"Чим ближче до голосування щодо законопроектів щодо реформи ВСП, тим більше розв'язується мову у активістів. Вже дійшло до оголошення прізвищ "нечесних членів ВСП" за рішенням нікому ще невідомих міжнародних експертів поки що неіснуючого Етичного ради при ВСП ", — написав Дульський.

Адвокат зазначає, що законопроект про реформу ВСП ще не прийняли, але у активістів вже нібито з'явився список "недоброчесних" членів ВСП.

"Якщо ви мали ілюзії, що спочатку приймуть законопроект №5068, далі буде прозора чесна процедура відбору в Етичний рада, і ось потім ця рада вже буде об'єктивно, неупереджено і повно оцінювати членів ВСП, то прокидайтеся. Юрист Михайло Жернаков повідомляє прізвища, які точно будуть визнані недобросовісними, — це 2 члена ВСП від адвокатури, і далі закликає до нових поправок, щоб "покарати" і "позвільняти" їх з гарантією (тобто, щоб ні З'їзди, ні навіть Верховний суд не особливо впливали на так звані рішення Етичного ради) ", — заявляє Дульський.

За його словами, Жернаков вважає, що це станеться завдяки вирішальним голосам міжнародних експертів.

"Прізвища експертів ще невідомі, законопроект ще не прийнятий, а ось кадрові рішення цих експертів уже готові, виходить так, пан Жернаков. Навіщо тоді називати реформою за європейськими стандартами закон, який приймається для того, щоб звільнити 4 конкретних осіб і отримати контроль над органом влади, який призначить суддів на 2 000 наявних вакансій? ", — каже юрист.

Раніше "Коментарі" писали, що президент Володимир Зеленський затвердив 3-річну стратегію розвитку правосуддя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини