Головна Новини Політика деокупація Зняли останню партію Т-90 зі складів: чи досягне ворог успіху на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Зняли останню партію Т-90 зі складів: чи досягне ворог успіху на фронті

Експерти розповіли, про те, чого чекати на фронті найближчим часом та чи впливать на це інформаційні потоки в медіа

4 лютого 2023, 09:00 comments3735
Поділіться публікацією:

Цивілізовані країни світу обіцять Україні передову зброю, в тому числі бойові танки. Однак на доставку й навчання військових знадобиться час. Тим часом, за даними наших розвідників, президент Росії Володимир Путін наказав захопити території Донецької та Луганської областей до березня. Виглядає, ніби кремль поспішає скористатися з часового лагу, аби захопити території до того часу, як в українське військо отримає сучасне озброєння. 

Зняли останню партію Т-90 зі складів: чи досягне ворог успіху на фронті

Фото: pixabay


“Чим більше всі говорять про те, яку зброю нам треба надавати, для росії не потрібно, щоб у нас тут були свої шпіони, щоб зрозуміти, що треба все зробити до того, як ми отримаємо всю необхідну нам зброю, — каже політолог Віталій Бала. - Я дуже сподіваюся, що усі публічні заяви не зовсім відповідають дійсності, що все скоріше буде [зброя надійде за менший термін]”.


У нас дуже багато інформаційного сміття, яке стосується теми війни, продовжує експерт. Це шкодить нашим ЗСУ, переконаний Бала.


Воєнний експерт Олег Жданов не погоджується. Каже: інформація про надходження зброї від країн Заходу — складова інформаційної війни, мовляв, “ворог повинен тремтіти”. 


Чого чекати на фронті найближчим часом


Ескалація, на яку йдуть у кремлі не принесе їм очікуваного результату, кажуть фахівці.


“Думаю, Путіну нарешті пояснили, що такого масштабного наступу, про який він мріє, на сьогоднішній день російська армія не спроможна здійснити. Вони можуть нас спробувати затоптати натовпом, що вони й роблять, і скоріше за все, ескалація буде саме такого характеру. Як “Вагнерівці” просто йшли на Соледар, так само кидатимуть регулярні частини з мобілізованих хвиля за хвилею і намагатися продавити нашу оборону. А для того, щоб здійснити те, що хоче Путін, масштабний наступ, який би дав позитивний ефект, йому потрібна оперативна пауза, припинення вогню”. 


Цього можна досягнути тільки змусивши нас сісти за стіл переговорів, міркує Жданов. 


“Не важливо, на яку тему, не важливо, з яким результатом. Скоріше з нульовим, бо він ніколи не погодиться на вивід військ… Вони хочуть домогтися припинення вогню, щоб робити переозброєння, перегрупування своїх військ”, — каже воєнний експерт. 


Утім і це не дасть очікуваного ефекту: росії немає де брати зброю, яка б протидіяла Leopard. 


“В грудні місяці вагнерівці забрали останню партію Т-90 зі складів, яка не надійшла до Індії, з індійського контракту… А далі 72, 70-ки Радянського Союзу”, — пояснив Жданов. 


Раніше ми запитали в експертів, як Європа й Україна можуть скооперувати свої ВПК, аби діяти на випередження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини