Головна Новини Політика кабмін Як Європа реагує на кадрові чистки Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Європа реагує на кадрові чистки Зеленського

Євросоюзу до вподоби серйозний підхід Володимира Зеленського та його рефлексія на корупційні звинувачення на адресу високопосадовців

24 січня 2023, 18:35 comments1489
Поділіться публікацією:

Представниця Єврокомісії Ана Пісонеро прокоментувала хвилю відставок в українському уряді, окремих органах центральної влади та низки очільників областей, повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Європейську правду".

Як Європа реагує на кадрові чистки Зеленського

В ЄС відреагували на численні відставки в Україні

"Ми взяли до уваги повідомлення, що Національне антикорупційне бюро розслідує ці справи. Ви знаєте загальне правило, що ми не коментуємо розслідування, що тривають, але ми вітаємо той факт, що українська влада ставиться до цього серйозно", — сказала Пісонеро.

Як наголосила представниця Єврокомісії, в рамках процесу набуття членства в ЄС від України очікують подальше посилення боротьби з корупцією, особливо у вищих ешелонах влади. Вона також наголосила, що антикорупційні заходи є не лише ключовою частиною процесу вступу до ЄС, а й однією з умов надання Україні макрофінансової допомоги.

Україна вже застосувала кілька заходів у сфері антикорупції, зокрема, йдеться про призначення голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та запуск процесу відбору нового директора НАБУ.

"Звісно будуть потрібні подальші дії зі зміцнення антикорупційних інституцій", — зазначила Пісонеро і нагадала, що Єврокомісія оцінить прогрес України восени 2023 року.

Як писали раніше "Коментарі", ще на початку поточного тижня у Зеленського анонсували "активні посадки" вже навесні. Голова фракції "Слуга народу" обіцяє, що вже цієї весни корумпованих чиновників чекає на відповідальність.

А перед тим, йшлося на порталі "Коментарі", НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури (в.о. міністра) Василя Лозінського. Зазначається, що Лозинського було затримано за отримання хабаря в 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Повна сума контракту складала 1,8 мільярда гривень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — гучні корупційні скандали в Кабміні: про що вони говорять – чи можуть бути покарані винні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини