Головна Новини Політика кабмін Вже немає необхідності мобілізувати 500 тисяч людей до лав ЗСУ: що заявив Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже немає необхідності мобілізувати 500 тисяч людей до лав ЗСУ: що заявив Шмигаль

Денис Шмигаль вважає, що, враховуючи реалії, заявлений раніше масштаб мобілізації не є необхідним

21 березня 2024, 07:52 comments9890
Поділіться публікацією:

Незважаючи на резонанс навколо теми з мобілізацією, виявляється, на сьогоднішній день немає гострої потреби у мобілізації 500 тисяч осіб до лав Збройних сил України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Bloomberg" зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Вже немає необхідності мобілізувати 500 тисяч людей до лав ЗСУ: що заявив Шмигаль

Денис Шмигаль. Фото: з відкритих джерел

Глава українського уряду зазначив, що оцінка показала, що такий масштаб мобілізації не є необхідним, враховуючи ротації, що відбуваються на лінії фронту, та надходження озброєння.

Прем'єр подякував Євросоюзу, МВФ та союзникам з "Групи семи" за надання вкрай необхідного фінансування цього року, що дозволило бюджету "вижити в першому півріччі". Україна розраховує на пакет США у другій половині року, сказав Денис Шмигаль.

"Ми продовжимо боротьбу, якщо отримаємо підтримку від наших партнерів з артилерійських снарядів, ракет далекого та середнього радіусу дії", — висловився прем'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верховна Рада продовжує роботу над законопроєктом про мобілізацію: стало відомо, які правки підтримав Комітет національної безпеки, оборони та розвідки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Україні продовжує активно обговорюватися тема мобілізації загалом та відповідних змін у законодавстві – зокрема. Враховуючи величезну кількість правок, законопроєкт може бути прийнятий лише у квітні, а в силу вступити (за умови підписання президентом) у травні. Не виключено, що мобілізують 400-500 тисяч людей. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" думками щодо мобілізаційних проблем України.

Раніше "Коментарі" інформували – ЗМІ назвали найспірніший аспект в українській схемі мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини