Головна Новини Політика кабмін Висоцький став першим заступником міністра агрополітики: хто він та скільки заробляє
commentss НОВИНИ Всі новини

Висоцький став першим заступником міністра агрополітики: хто він та скільки заробляє

Посадовець має у власності квартири, будинок, кілька земельних ділянок та гроші на банківських депозитах

28 травня 2021, 16:36
Поділіться публікацією:

Першим заступником міністра аграрної політики й продовольства України призначено колишнього заступника міністра економіки Тараса Висоцького. Відповідне рішення уряд ухвалив 26 травня 2021 року. Напередодні призначення посадовець подав декларацію про доходи за 2020 рік. "Коментарі" розібрались, скільки Висоцький заробив торік та що має у власності.

Висоцький став першим заступником міністра агрополітики: хто він та скільки заробляє

Тарас Висоцький. Фото: uga.ua

Тарас Висоцький народився у 1986 році у селі Кунин Рівненської області. Має дві виші освіти, одну з них отримав за фахом менеджмент в українському виші, іншу — у виші Берліну. Одружений, виховує двох доньок. До призначення в Мінагрополітики координував формування та реалізацію державної аграрної політики в Міністерстві економіки України.

Згідно з декларацією, у власності Висоцького перебувають дві квартири площею 76,2 та 37,2 кв. м. Обидві розташовані у селі Глеваха Київської області. Власником найбільшої квартири він став у 2011 році, її вартість оцінюють у 540 тис. грн. Квартиру меншої площі вартістю 279 тис. грн придбав у 2014-му.

З 2002 року посадовець володіє житловим будинком на 128,7 кв. м та п’ятьма земельними ділянками загальною площею понад 14,5 тис. кв. м у селі Кунин Рівненської області. Вартість будинку оцінюється у понад 70 тис. грн, проте вартість землі невідома.

З 2017 року Висоцький володіє легковим автомобілем марки "Форд Мондео" вартістю понад 811,5 тис. грн. У членів родини автівок немає. Серед нематеріальних цінностей у посадовця задекларовані два товарних знаки.

За рік роботи у Міністерстві економіки на посаді заступника міністра Тарас Висоцький заробив 844 164 грн. Його зарплатня виявилася нижчою за доходи дружини. Ірина Висоцька працює у держпідприємстві "Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв" та заробила там за рік 963 224 грн.

Висоцький також отримав 60 тис. грн доходу від оренди майна та 20 тис. процентів від банківського вкладу. На рахунках в банках він тримає понад 82 тис. дол., 66,2 тис. грн та 9 тис. євро.

Нагадаємо, 26 травня уряд України звільнив двох заступників міністра охорони здоров'я та ще кількох чиновників. У Кабміні також призначили низку нових посадовців, зокрема затвердив першим заступником міністра аграрної політики Тараса Висоцького.

Раніше Верховна Рада звільнила трьох міністрів — економіки, інфраструктури и охорони здоров’я. Новим очільником МОЗ призначено Віктора Ляшка. Міністром інфраструктури став Олександр Кубраков, а Міністерство економіки очолив Олексій Любченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини