Головна Новини Політика кабмін Українцям сказали, коли ввімкнуть опалення
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям сказали, коли ввімкнуть опалення

Денис Шмигаль під час засідання уряду заявив, що опалення включатимуть лише згідно із діючим законодавством

30 вересня 2021, 09:35 comments1255
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Україні — в останній день вересня суттєво похолодало. Українці відчувають, що у домівках теж стало холодно і кожен шукає спосіб, щоб зігрітись. І хоч вдень температура повітря ще добре прогрівається, але в приміщеннях вже ні. Глава уряду Денис Шмигаль під час засідання уряду заявив, що опалення включатимуть у випадку, якщо впродовж трьох днів буде менш як 8 градусів тепла. Зокрема, це передбачено законом, інформує портал "Коментарі".

Українцям сказали, коли ввімкнуть опалення

Денис Шмигаль. Фото Кабмін

"Опалення місцева влада включить, як тільки середньодобова температура впаде нижче 8 градусів, як і має бути за законом, і буде триматися так не менше трьох днів", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава уряду Денис Шмигаль публічно заявив, що тарифи на опалення і гарячу воду більше не контролюються урядом України. Тепер це прерогатива виключно місцевої влади. З модернізацією теплокомуненерго Кабмін допоможе, але далі за ціни відповідають мери міст.

Також читайте на "Коментарях" - Денис Шмигаль відкрив карти, розповівши, якими будуть тарифи на опалення для українців в зимовий період. Денис Шмигаль акцентував на тому, що Кабінет міністрів допоможе місцевому самоврядуванню, закриє питання з компенсацією для теплокомуненерго. Як передає видання "Коментарі", про це глава уряду написав у себе в Facebook.

За словами Дениса Шмигаля, "Нафтогаз" виступає з пропозицією продавати газ теплокомуненерго по 7 гривень 42 коп. за кубометр. Ця ціна дозволяє керівникам місцевих громад не підвищувати тарифи цієї зими. Отже, за підтримки центральної влади місцеве самоврядування має всі підстави не підвищувати тарифи на опалення і гарячу воду.

Денис Шмигаль також дав зрозуміти, що уряд буде уважно контролювати ситуацію з тарифами окремо по кожній області й стежити за тим, щоб місцева влада не намагалася "грати на ціні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.kmu.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини