Головна Новини Політика кабмін Українцям можуть відключати світло за борги: подробиці рішення Кабміну
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям можуть відключати світло за борги: подробиці рішення Кабміну

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови, яка регулює питання оплати житлово-комунальних послуг під час воєнного стану

8 січня 2024, 18:05 comments3015
Поділіться публікацією:

Кабмін скасував мораторій на відключення світла та нарахування пені за заборгованість за житлово-комунальні послуги. Виняток – зона активних бойових дій. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у відповідній ухвалі уряду.

Українцям можуть відключати світло за борги: подробиці рішення Кабміну

Кабмін скасував мораторій на відключення світла

При цьому на офіційному сайті компанії-постачальника електроенергії Yasno повідомляється, що постачальники електроенергії тепер мають право нараховувати штрафні санкції та відключати боржників, які не проживають на території ведення бойових дій.

Зміни до постанови визначають, що до кінця військового стану постачальники електроенергії можуть: нараховувати та стягувати неустойку (пеню, штрафи) за несвоєчасне та/або неповне внесення плати за житлово-комунальні послуги; зупиняти/повністю зупиняти постачання електроенергії у разі несвоєчасної та/або неповної оплати послуг.                                                                                                                   

"Водночас для населення, яке проживає на територіях, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані Росією, ці санкції не застосовуються", — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна, міжнародка та ЖКГ: підсумки та прогнози для України. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію, що склалась у 2023 році.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кабмін готовий підвищити тарифи на газ та електрику: подробиці.

Раніше "Коментарі" писали – чи можна було не підвищувати тарифи на електроенергію: відповідь експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анатолій Санько

23 січня 2024, 20:57

SS, Ви шановний "SS" спочатку хоча назвіться, ім'я, прізвище, а то десь там з каналу якогось тявкаїте так "мужньо", що просто жах. "SS" це як перекладається, "сцикло сцикливе", че як ? Назвися, покажися, а потім мітінгуй та пропонуй як вирішувати проблеми.. Або затули пельку.

Володимир

12 січня 2024, 10:59

Я так думаю, що вже пора знімати не мараторій , а цей кабінет міністрів.Вони під час війни , та й ще нездатність керувати державою просто тягнуть з людей гроші. Причому самі вони живуть дуже не бідно ! Мало того, що у правовій державі війна повинна фінансуватись за рахунок держави , кошти розворовуються міліардами. Народ донатить на все , що потріно нашим хлопцям у війні , а держава щей починає закручувати гайки !!!!Це вже далеко не перше рішення , направлене на стягування грошей з влсного народу , щоб якось покрити свою тупість і нездатність керувати державою ! Підвищують вдічи запрату бідним нардепам , міністрам...А з народа тягнуть все більше і більше. Мало того, що попіднімали тарифи, так тепер ще треба добавити і штрафні санкції !!!!! Це що , уряд ?????!!!!!!!!!

Тарас

10 січня 2024, 21:50

Скажімо як воно є насправді! В період коли дуже багато людей втратили роботу та зарплатню. Коли отримавши аванс вирішуєш чи купити бабусі ліки, чи може дітям цукерку, чи може перейти на трьох разове харчування- понеділок середа п'ятниця. І саме в цей час кабмін вирішує зняти цей мораторій та повернути фіскальні побори для своїх людей! Як говорили раніше- все для народу та на благо народу! Тих надприбутків які мали раніше енергетичні компанії вже не отримуватимуть ніколи! Десятки мільйонів людей за межами країни! А це споживачі комунальних послуг які сплачують кошти не в наш бюджет. Люди в своїх домівках залишили по одній лампочці на кімнату та економлять на всьому а єнергокомпанії ,підвищивши ціни на свою монопольну продукцію, шкребуть свою макітру- що ж таке?! Ми ціни підняли а прибуток падає! Бездарі! Саме ви дискредитуєте владу та країну своїми рішеннями та недолугими законами! Пройдіться вулицями Києва і ви почуєте що говорять люди про вас бажаючи міцного здоров'я, довгих років та процвітання вам та вашим нащадкам!

SS

9 січня 2024, 06:55

Зеленский гнида жидовская я тебя вертел на еух, тебя гниду и все твои указы!

Партия 5.10

8 січня 2024, 21:52

А как же обицянки обосравшейся в начале войны сиплой Зелегниды, не повышать тарифы и не вводить отключения и пеню ? Ссученые зелёные фашисты как обычно работают на подонка и сволочь Рыната Ахметова, на эту ссаную чурку, которую давно пора уничтожить ! Залепадальную власть надо срочно уничтожить как пособников войны и отправить всех на пожизненное !

хунта

8 січня 2024, 21:44

какой почти каждый раз полный и веселый пипец ----хуйлозел и хуйло а потом еще что-то как алекс написал

Алекс

8 січня 2024, 20:05

Они воруют миллиардами, а ты подыхай за тысячу штрафа. Ох и твари! Будьте вы все прокляты до седьмого колена! Гнить вашим детям заживо, сволочи!


Новини