Головна Новини Політика кабмін У Зеленського пояснили, чому звільнили Резнікова саме зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського пояснили, чому звільнили Резнікова саме зараз

Подоляк пояснив, чому звільнили міністра оборони Олексія Резнікова та призначили Рустема Умєрова.

5 вересня 2023, 15:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, чому Володимир Зеленський прийняв рішення звільнити міністра оборони Олексія Резнікова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

У Зеленського пояснили, чому звільнили Резнікова саме зараз

Подоляк пояснив, чому звільнили Резнікова. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський оголошуючи про відставку Резнікова заявив про необхідність нових підходів та інших форматів взаємодії з військовими та суспільством. Тепер представник офісу президента Михайло Подоляк детальніше розповів, чому Олексія Резнікова звільняють саме зараз.

"Це абсолютно демократична процедура, президент говорить, що потрібно змінити формат роботи Міноборони. Потрібно зробити його більш дієвим, більш практичним", — говорить Подоляк.

Радник ОП пояснює, що 558 днів війни це великий термін, і людина може не відповідати тим потребам, які є сьогодні. Окрім того, Подоляк вказує на слова Зеленського, що "війна не є підставою для того, щоб не посилювати спроможності тих чи інших інституцій". Подоляк додав, що звільнення Резнікова це не про інтриги, а про збільшення ефективності та покращення репутаційної складової державних інституцій.

Також Подоляк пояснив призначення Рустема Умєрова новим міністром.

"Президент говорить, що є кандидатура пана Умєрова, вона символічна, тому що це кримський татарин. Не забуваємо, людина, яка точно розуміє, що потрібно українській армії, щоб пришвидшити звільнення півострова Крим", — наголосив Подоляк.

Нагадаємо, що ВР звільнила 5 вересня Олексія Резнікова 327 голосами, а на його місце буде призначений Рустем Умєров. Голосування за нового міністра оборони відбудеться 6 вересня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони вказав, коли Україна буде використовувати західні бойові літаки F-16.

Також "Коментарі" писали, чому Зеленський змінює Резнікова на Умерова – що це дасть Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини