Головна Новини Політика кабмін У 2023 році продовжаться реформи, - Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

У 2023 році продовжаться реформи, - Шмигаль

Цьогоріч продовжиться реформа децентралізації, державного управління та управління держвласністю

3 січня 2023, 21:25
Поділіться публікацією:

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 3 січня, пишуть "Коментарі".

У 2023 році продовжаться реформи, - Шмигаль

В Уряді заявили, що не зупинятимуть реформи управління державою

У 2023 році продовжиться реформа децентралізації. На часі – третій етап змін. Йдеться про запровадження інституту префектів — посадових осіб, які будуть здійснювати адміністративний нагляд на місцях.

"Префекти — це неполітичні особи, що представлятимуть державу і стежитимуть за конституційністю ухвалених на місцях рішень. За зразок нашої моделі взятий найкращий європейський досвід, який довів свою ефективність. Після завершення воєнного стану на часі будуть і зміни до Конституції, які фіналізують реформу децентралізації. У підсумку отримаємо збалансовану, дієву та європейську систему управління зі спроможними громадами", — наголосив Прем’єр-міністр.

Продовжиться й реформа управління держвласністю. За словами очільника Уряду, буде збережений курс на приватизацію. Водночас у деяких секторах держава буде активним гравцем насамперед через чутливість цих секторів для питань національної безпеки.

"У 2023 році будемо рухатися шляхом створення єдиних державних компаній у сфері трьох стратегічних ресурсів: землі, води та лісів. Замість розпорошеності, яка породжує корупцію, уніфікація та суворий контроль за діями менеджерів. Державна власність має приносити прибутки Україні для її стійкості сьогодні та для її розвитку завтра", — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що так само продовжиться реалізація реформи державного управління. Він наголосив, що чиновників має стати менше, а міністерства мають займатися напрацюванням політик і правил, а не управлінням реальним сектором.

Як писали "Коментарі", Кубраков днями розповів, що зміниться після ухвалення містобудівної реформиА ще "Коментарі" розповідали як експерти оцінили перспективи впровадження другого рівня пенсійної системи під час війниВидання "Коментарі" й ділилося думками експертів щодо податкової реформи "10–10–10" під час війни: чи доречна вона і, чи принесе користь країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини