Головна Новини Політика кабмін Ткаченко подав у відставку: чому довелося втрутитися президенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Ткаченко подав у відставку: чому довелося втрутитися президенту

За словами Ткаченка, заяву про відставку він написав "через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни"

21 липня 2023, 07:12
Поділіться публікацією:

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко подав заяву про відставку вчора увечері, 20 липня. Про це міністр повідомив у себе в Telegram.

Ткаченко подав у відставку: чому довелося втрутитися президенту

Олександр Ткаченко. Фото: з відкритих джерел

Причиною своєї раптової відставки Олександр Ткаченко назвав хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни.

За словами Ткаченка, свою заяву про відставку він уже поклав на стіл президентові і лише потім дізнався про публічну реакцію на інцидент президента України Володимира Зеленського.

Міністр наголосив, що незважаючи на війну, яка продовжується в Україні, такі поняття як культура, історія, пам'ять дуже важливі. На них не можна заплющувати очі, вдавати, що всі ці питання зараз не на часі, бо саме вирішення цих питань і є запорукою успішного майбутнього України.

Олександр Ткаченко підкреслив, що він не змінив своєї позиції, вважаючи, що виділення як державних коштів, так і засобів бізнесу на культуру – вкрай важливе. Це щит України під час війни. Це не менш важливо, ніж виділення коштів на дрони чи якусь іншу зброю.

Зазначимо, у своєму вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський учора, 20 липня, доручив прем'єр-міністрові Денису Шмигалю розглянути заміну міністра культури.

Цьому рішенню передував скандал із приводу того, що Мінкульт виділяє на створення російськомовного продукту від компаній, які орієнтувалися на російський ринок, мільйони бюджетних коштів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у "Слузі народу" ображаються на Ткаченка, кажуть – тепер він виявився заручником процесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 липня 2023, 07:06

Культура 95 вже давно розвинена і захищена. Країна Баг потребує негайних реформ, а ні руху в минуле.


Новини