Головна Новини Політика кабмін «Тільки не Верещук»: військові експерти прогнозують кадрові ротації в армії
commentss НОВИНИ Всі новини

«Тільки не Верещук»: військові експерти прогнозують кадрові ротації в армії

Замінити можуть всіх високопоставлених чиновників Міноборони

25 лютого 2021, 12:14 comments1067
Поділіться публікацією:

Зміни військових очільників в Україні, зокрема, Головнокомандуючого ЗСУ і Міністра оборони, давно назріли. Експерти кажуть, що в армії сьогодні катастрофа і президент мав би звільнити Хомчака і Тарана ще минулого року. На кого змінювати і чому кандидатуру нардепа Ірини Верещук вважають  "нонсенсом", розповіли військові експерти. 

«Тільки не Верещук»: військові експерти прогнозують кадрові ротації в армії

Експерти назвали кандидатури на пост міністра оборони. Фото: Vitaliy Soloniy

"Так, ймовірність заміни всіх військових очільників на сьогодні назріла", — каже військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, призначення Тарана міністром оборони від самого початку було помилкою. 

"Про пана Тарана, коли він служив у головному управлінні розвідки, казали: "хто більше не любить людей, ніж Таран,  ніхто". Він дуже не комунікабельна людина. Але наші партнери вимагають від нас рішучих кроків щодо реформування ЗСУ  це питання дуже назріло. І по Хомчаку, і по Тарану",  додав він. 

Жданов при цьому категорично відкидає варіант призначення на посаду міністра оборони замість Тарана нардепа Ірину Верещук. Відповідні чутки вже тиждень курсують в політичних телеграм-каналах та ЗМІ. 

"Щодо Верещук  раджу вам звернутися до жителів Рави-Руської. Тут питання знімається. Взагалі. Я дуже здивований що вона є членом комітету з питань нацбезпеки і оборони. Це точно нонсенс і навряд чи цьому бути. Я не бачу у неї таких якостей, щоб очолити МО. Міністр оборони  це політична посада, і там треба бути політиком, але треба забезпечувати життєдіяльність ЗСУ і відстоювати інтереси ЗСУ",  пояснив Жданов. 

Погоджується з експертом щодо Верещук і політолог Павло Рудяков. 

"Точно не Верещук! Пам’ятаєте, за Порошенка у нас був такий персонаж як Полторак? Тоді Порошенко пообіцяв західним людям, що у нас очолювати міноборони буде цивільна особа. Полторак пішов у відставку, отримав вихідну допомогу в 1 млн 400 тис., яка передбачена для військових. Вимога до нас із заходу, щоб у нас був цивільний міністр  вона формальна",  сказав він.

Натомість, наголошують експерти, майбутній міністр оборони і новий Головнокомандувач ЗСУ повинні мати гарні менеджерські якості і не пропагувати радянські методи керування армією, як це нині робить Хомчак. 

Серед вірогідних реальних кандидатів на посаду очільника МО називають Андрія Сенченка та Михайла Коваля.

А щодо ЗСУ, то очолити їх могли би генерал-полковник Сергій Попко або генерал-лейтенант Сергій Корнійчук.

"Стосовно ЗСУ  починаючи від Хомчака і закінчуючи Наєвим (Сергій Наєв  командуючий ООС, — ред),  там лежать плями непроведених розслідувань. Хомчака точно змінять. Це покоління генералів радянських. Хомчак закінчував училище у Москві. Він не може жити без показухи. А от на кого замінити  питання. Попко  можливо. Або Корнійчук  генерал без великих статків, і має досвід",  зазначив Олег Жданов. 

Нагадаємо, що вперше інформація про нібито наміри депутата Ірини Верещук очолити МО з’явилася у телеграм-каналі "Shadow Anonymous". Стверджувалось, що лобіювати її може спікер ВР Дмитро Разумков, який веде власну політичну гру і часто наперекір позиціям Зеленського.

Ця обставина, за даними ЗМІ, мінімізує вірогідність призначення Верещук, бо Зеленський не погодиться посилювати Разумкова хоч і не дуже досвідченим, проте вірним йому кадром



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини