Головна Новини Політика кабмін Суркіс через «Динамо» допомагає Медведчуку відсудити активи у держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Суркіс через «Динамо» допомагає Медведчуку відсудити активи у держави

Формальним власником землі є дружина Медведчука Оксана Марченко

16 березня 2021, 11:57
Поділіться публікацією:

Прокуратура Київської області подала позов про витребування на користь Кабміну двох ділянок загальною площею 34,62 га, розташованих на березі річки Стугна в м.Українка Обухівського району. Про це свідчить постанова Господарського суду Київської області від 3 січня 2021 року.

Суркіс через «Динамо» допомагає Медведчуку відсудити активи у держави

Фото: Google


Як з'ясували "Наші гроші", ділянка площею 24,39 га знаходиться у володінні ТОВ "Інвестиційна компанія" Спорт-Тур ", а 10,22 га — у власності ТОВ" Компанія з управління активами "МТІР Ессет Менеджмент".


Засновником ТОВ "Інвестиційна компанія" Спорт-Тур "є ТОВ" Інвестиційна компанія "Терра-Інвест", бенефіціарним власником якої (через лондонську "Ларідж Інвестменс Лтд", ТОВ "ІК" Гарманія "і кіпрську" БРЕВІС Холдінгз Лтд") є Оксана Марченко, дружина Віктора Медведчука.


Серед засновників "Терра-Інвест" є лондонська компанія Laridge Investments LTD. За даними Реєстраційної палати Великобританії, її директор Менеалос Сазос — фігурант "Панамалікс". І до всього іншого, він брав участь в якості директора Bolvik Ventures LTD в судовому розгляді між Приватбанком і А-Банком братів Суркісів.


Що стосується ТОВ "КУА" МТІР Ессет Менеджмент", що захищає в судах активи Медведчука, то ця компанія є одним із засновників ТОВ" ФК "Динамо" з часткою 23%. Друга найбільша частка в "Динамо" належить Ігорю Суркісу (63,7%).


Більш того, згідно з документами суду, ТОВ "ФК" Динамо "особисто бере участь в суперечці з державою за землю на стороні Медведчука.


Як писали журналісти "Дзеркала тижня", Григорій Суркіс та Віктор Медведчук були опорою так званої "київської сімки". Свого часу Григорій Михайлович так сказав про своїх партнерів по бізнесу:


"Ми — всі друзі, партнери по життю: Валентин Згурський, Віктор Медведчук, мій молодший брат Ігор, Богдан Губський, Юра Карпенко, Юра Лях, я... Чудова сімка... У кожного — своя ділянка роботи в єдиному холдингу...".


Нагадаємо, напередодні введення санкцій РНБО щодо Медведчука, Суркіс організував йому особисту зустріч з головою СБУ Іваном Баканов. На ній нібито обговорювали питання пом'якшення і скасування санкцій. Після зустрічі, вже на самому засіданні РНБО стало зрозуміло, що Баканов дійсно пропонував ввести відносно Медведчук пом'якшений пакет санкцій, що складається не з 12, а всього з 5 обмежувальних пунктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини