Головна Новини Політика кабмін США поставлять Україні 2 млрд куб. газу для проходження опалювального сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

США поставлять Україні 2 млрд куб. газу для проходження опалювального сезону

В уряді запевняють: в осінньо-зимовий період Україна буде забезпечена енергоресурсами

15 вересня 2022, 14:15
Поділіться публікацією:

Україна накопичила у газових сховищах понад 13,2 млрд кубів газу. А до 1 жовтня показник збільшиться до 14,5-15 млрд кубів блакитного палива. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмігаль. За словами глави уряду, вже є домовленості з Вашингтоном щодо поставки 2 млрд куб. газу. Очікується, що вони надійдуть протягом четвертого кварталу цього року та першого кварталу наступного року, тобто до березня 2023 року. Також Шмигаль зазначив, що Кабінет Міністрів веде переговори з північними країнами, зокрема з Норвегією про надання фізичних обсягів газу для України.

США поставлять Україні 2 млрд куб. газу для проходження опалювального сезону

Імпорт газу


Разом з тим прем'єр-міністр запевнив, що в країні буде достатньо енергоресурсів для стабільного проходження опалювального сезону, хоча він і буде одним із найважчих. За словами Шмигаля, уряд робить ставку не лише на блакитне паливо, а й на вугілля. Загалом, зазначає глава Кабміну, країна накопичила 2,2 млн. тонн вугілля. Це найбільші запаси за останні роки на цей період, наголосив він. А на початок опалювального сезону буде накопичено до 2,5 млн тонн. У пресслужбі також наголосили, що Кабмін бере до уваги військові ризики, які можуть вплинути на проходження опалювального сезону. Так, вже закуплено майже 1,5 тисячі мобільних генераторів, десятки резервних котлів, близько 100 електростанцій тощо.


Як ми писали раніше , міністр фінансів України Сергій Марченко підписав Меморандум про взаєморозуміння про призупинення виплат за державним та гарантованим державою боргом з групою офіційних кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу. Повідомляється, що країни-кредитори погодилися на призупинення виплат за боргом України, щоб дозволити Києву заощадити валютну ліквідність та збільшити соціальні витрати, витрати на охорону здоров'я чи підтримку постраждалої від війни економіки. Загальна сума боргу, що покривається цим Меморандумом, становить приблизно 3,1 мільярда доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини