Головна Новини Політика кабмін Шмигаль слідом за Зеленським висловився про подвійне громадянство
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль слідом за Зеленським висловився про подвійне громадянство

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль виступає за введення подвійного громадянства, але не з агресором - Росією

14 вересня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

Очільник уряду Денис Шмигаль вважає, що в Україні має бути подвійне громадянство. Винятком має стати тільки одна країна — Росія, на яку не повинні поширюватися норми про можливість отримати подвійне громадянство. Як передає видання "Коментарі", таку думку Денис Шмигаль висловив під час спілкування зі представниками ЗМІ на пресконференції 14 вересня.

Шмигаль слідом за Зеленським висловився про подвійне громадянство

Денис Шмигаль Фото: Кабінет Міністрів України

Прем'єр-міністр назвав подвійне громадянство ознакою цивілізованих, розвинених країн, яке може тільки посилити Україну і стати для неї великим плюсом. Денис Шмигаль уточнив, якщо ми говоримо про подвійне громадянство, то це повинна бути відкрита, прозора і транспарентна річ. Не може бути подвійного громадянства з Російською Федерацією.

За словами очільника уряду, сьогодні багато українців довгий час живуть за кордоном і чимало з них із задоволенням би скористалися можливістю отримати паспорт громадянина України, проживаючи в іншій країні. Денис Шмигаль зазначив, народні обранці мають розглянути кілька законопроєктів, що вже є у парламенті і які присвячені цій важливій темі.

Читайте також на порталі "Коментарі", що передували таким заявам Дениса Шмигаля слова президента України Володимира Зеленського, який, виступаючи перед студентами та викладачами Стенфордського університету, чітко заявив, що він підтримує ідею подвійного громадянства в Україні. Тоді глава держави зазначив, що в тих же США величезна діаспора українців, які хотіли б мати не тільки громадянство США, але й України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини