Головна Новини Політика кабмін Шмигаль анонсував скорочення кількості міністерств. Скільки службовців звільнять
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль анонсував скорочення кількості міністерств. Скільки службовців звільнять

Голова уряду Денис Шмигаль на прес-конференції повідомив про план скоротити на третину кількість міністерств. За його словам, це не єдина новація, яку планує запровадити уряд

4 березня 2024, 14:55
Поділіться публікацією:

За словами Дениса Шмигаля, планується провести реформу уряду, яка передбачає скорочення на третину міністерств, а разом із цим скорочення штату державних службовців.

Шмигаль анонсував скорочення кількості міністерств. Скільки службовців звільнять

Денис Шмигаль

Як повідоми очільник уряду, робота у цьому напрямку вже почалася. Зокрема, за його словами, в цьому році уже скорочено 20 000 державних вакансій.

Окрім того, як підкреслив Шмигаль, у рамках реформи, йде робота над створенням так званого Центру уряду, який об’єднає допоміжні та адміністративні функції.

"Міністерства повинні мати невелику кількість дуже хороших спеціалістів, які формуватимуть державну політику, а Центр уряду надаватиме юридичну підтримку в кадровій, бухгалтерсько-фінансовій сфері",
— сказав Шмигаль.

Також, за його словами, нова структура повинна працювати над швидкою підготовкою документів для міністерств.

Окрім того, серед планів і впровадження "Дії" для держслужбовців.

Нагадаємо, 25 лютого на прес-конференції президент Володимир Зеленський підкреслив, що, можливо, доведеться провести реформу уряду і скоротити кількість міністерств у зв’язку із браком коштів. Як підкреслив очільник України, якщо в державі і далі спостерігатиметься дефіцит коштів, то влада зробить усе для зменшення інфраструктури держави. Тоді президент підкреслив, що ситуація із реформою стане більш зрозумілою до весни.

Ймовірно, все ж в Україні є гострий дефіцит фінансів, оскільки Україна ніяк не може отримати допомогу від Сполучених Штатів. Там і далі продовжуються баталії довкола доцільності фінансової підтримки України.

Окрім того, портал "Коментарі" розповідав, якщо президент Володимир Зеленський вирішить у рамках реформи уряду призначити прем’єром замість Дениса Шмигаля очільника свого офіса Андрія Єрмака, то це означатиме, що влада хоче сконцентрувати всю фінансову допомогу від західних партнерів у своїх руках.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини