Головна Новини Політика внутрішня політика Політолог розповів, що чекає на Україну, якщо замість Шмигаля призначать Єрмака
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог розповів, що чекає на Україну, якщо замість Шмигаля призначать Єрмака

Якщо Володимир Зеленський наважиться до 30 травня призначити на місце прем'єра голову свого офісу Андрія Єрмака та замінити посла у США Оксану Маркарову, то це стане свідченням, що офіс претендує на всю допомогу від союзників, вважає політолог Небоженко

4 березня 2024, 13:00 comments5950
Поділіться публікацією:

За словами політолога Віктора Небоженка, йдеться про чималі гроші – по 60 млрд доларів від американців та членів Європейського Союзу.

Політолог розповів, що чекає на Україну, якщо замість Шмигаля призначать Єрмака

Андрій Єрмак

Тому американці, навчені гірким досвідом, не поспішають вкинути в Україну величезні фінанси без свого контролю. Так само роблять європейці. Їм не подобається, що величезні гроші можуть потрапити до рук анонімної купки близьких друзів Офісу",
— написав у Фейсбуці політолог.

При цьому експерт не виключає, що, наприклад, замість Дениса Шмигаля формально може бути призначений віце-прем'єр Михайло Федоров, але міністри все одно "бігатимуть" на консультації до Офісу президента до Єрмака.

Як вважає Небоженко, у разі переходу Єрмака до Кабміну, може відбутися несподівана концентрація оперативно-тактичних інтересів Єрмака та Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, за "озброєного нейтралітету" голови ГУР Кирила Буданова, що призведе до "перетікання" реальної влади в країні, під час війни , з офісу в Кабмін.

"А Зеленський в Офісі може залишитися лише зі своєю патронажною службою, що розрослася, іміджмейкерами і міфічною партією "Слуг народу",
— зазначив політолог.

У цьому випадку, вважає Небоженко, Заходу доведеться мати справу з двома осередками влади, що різко послабить прогнозування політичної ситуації та перспектив України.

На думку політолога, Зеленському треба буде вирішити, що для нього важливіше – майбутнє України чи своє політичне майбутнє.

"Зараз, ймовірно, у президента Зеленського немає вирішення найгостріших проблем України, але є гостре бажання залишитися при владі ще на невизначений термін. При цьому, що його популярність і репутація як перспективного і щасливого, і демократичного президента України швидко згасає – немає перемог на фронті, немає політичної стратегії, влада деградує та корумпується, а термін його правління швидко спливає", — додав політолог.

Ситуація, каже він, ускладнюється ще тим, що поки що у Зеленського багато обережних ворогів, але мало суперників на політичному полі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, коли палата представників США може проголосувати за надання допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини