Головна Новини Політика кабмін Росія запустила новий фейк про українську армію: як розпізнати ворожу пропаганду
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія запустила новий фейк про українську армію: як розпізнати ворожу пропаганду

Російські пропагандисти розповсюджують фейкову інформацію про ЗСУ

18 березня 2022, 14:21
Поділіться публікацією:

Пропагандисти Росії поширюють у мережі фейк щодо Збройних сил України: начебто на війну, на передову кидають непідготовлених бійців. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробило Міністерство оборони України.

Росія запустила новий фейк про українську армію: як розпізнати ворожу пропаганду

Хакери в мережі - фото з відкритих джерел

Міноборони повідомило, що основний інструмент поширення фейкової інформації — коментарі в соцмережах, які пишуть "боти" й "тролі". Рідше трапляються матеріали від інформаційних агентств. 

За інформацією Міноборони, головними ознаками фейкових повідомлень є: 

- Емоційність викладу

- Неможливість ідентифікації автора тексту

- Підкреслена "українськість"

- Застосування штампів у стилі розп’ятого хлопчика, фраз на кшталт "Обещали подготовку, отправили копать окопы, не стреляли вообще", та ін.

Командування Сухопутних військ повідомляє, що ця інформація не відповідає дійсності. 

"Командування Сухопутних військ Збройних Сил України проводить мобілізаційні заходи виважено та грамотно. У підрозділи Збройних Сил України, територіальної оборони, інших військових формувань бажають записатися добровольцями тисячі українців, які мають досвід бойових дій. Десятки тисяч бажаючих чоловіків та жінок не мають такої змоги і чекають своєї черги якраз тому, що територіальні центри комплектування (військкомати) приймають на службу людей із відповідним військовим фахом по мірі того, як розгортаються підрозділи, усі види їх забезпечення", — йдеться в повідомленні Міноборони.

Міноборони наголосило, що воювати гарматним м'ясом без підготовки за принципами "с одной трехлинейкой на троих", "оружие добудешь в бою" і "солдат не надо жалеть, бабы нарожают" завжди було прерогативою російських окупантів.

"До того ж, керівними документами Збройних Сил України та Сухопутних військ ЗС України начальникам ОТЦК та СП заборонено призивати громадян, які раніше не мали досвіду проходження військової служби", — додало Міноборони.

Як повідомляли раніше "Коментарі", міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спрогнозував два можливі сценарії закінчення війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини