Головна Новини Політика кабмін Рада підтримала відставку Авакова: хто голосував
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально Рада підтримала відставку Авакова: хто голосував

У парламенті знайшовся 291 голос «за» те, щоб відправити главу МВС на заслужений відпочинок

15 липня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Рада підтримала відставку Авакова: хто голосував

Рада відправила Авакова у відставку. Фото із відкритих джерел

У четвер, 15 липня, в Раді розглядали питання про відставку керівника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова. Як повідомляє прес-служба парламенту, 291 народний депутат проголосував "за".

Відзначимо, що Авакова неодноразово за сім років його перебування на посаді намагалися змістити з посади. Однак подібні заклики часто не отримували необхідної підтримки від депутатів.

У нинішній же ситуації, коли чиновник особисто написав прохання про відставку, нардепи, вочевидь, вирішили вшанувати його рішення. Як підсумок, із 351 зареєстрованого в залі депутата свій голос за відставку Авакова віддав 291.

Слід зазначити, що семеро депутатів голосували проти, ще 17 — утрималися, а 36 просто проігнорували голосування.

Найбільше голосів, як і очікувалося, за зміщення Арсена Авакова з посади віддало монобільшість "Слуг народу" — відразу 229. Ще 16 голосів додала "Європейська солідарність", 15 — "Голос", 18 — "Довіра", 7 — "За майбутнє". Також відставку тепер уже екс-глави МВС підтримали шість позафракційних депутатів.

Партії "ОПЗЖ" і "Батьківщина" не дали жодного голосу "в плюс" для цього рішення. Зазначимо, що перші повним складом просто не голосували, а ось в партії Юлії Тимошенко погляди розділилися. Троє нардепів проголосували проти відставки, 14 — утрималися, один — не голосував взагалі.

До слова, самого Авакова на засіданні парламенту не було. Долю чиновника нардепи вирішували без нього.

Нагадаємо, у вівторок, 13 липня, в Мережі з'явилася заява про відставку Арсена Авакова з посади голови Міністерства внутрішніх справ України. Щоправда, правоохоронний комітет Верховної Ради не підтримав звільнення Авакова.

Експерти розповіли порталу "Коментарі", чому Аваков вирішив піти з посади, а також, що буде після відставки, хто прийде йому на зміну, чим займеться Арсен Аваков після відставки і чи буде він підтримувати чинну владу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини