Головна Новини Політика кабмін Підвищення тарифів на електроенергію: яке рішення ухвалив Кабмін
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення тарифів на електроенергію: яке рішення ухвалив Кабмін

Уряд вирішив залишити в силі старий тариф

25 квітня 2023, 15:37
Поділіться публікацією:

В уряді вирішили продовжити дію тарифів на електроенергію для населення ще на місяць – до кінця травня. Як передає портал "Коментарі", про це рішення повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Підвищення тарифів на електроенергію: яке рішення ухвалив Кабмін

Тарифи. Фото з відкритих джерел

"Уряд продовжує пільгову ціну на електроенергію для населення ще на місяць", — заявив глава уряду.

Зазначимо, нагадаємо, уряд України вирішив зберегти чинні тарифи на електроенергію до 30 квітня. Наразі населення платить 1,44 гривні за кВт/год, якщо споживається менше 250 кВт/год на місяць та 1,68 гривень за кВт/год, якщо споживається понад 250 кВт/год на місяць.

Водночас голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський заявив, що в уряді розглядають два варіанти підвищення тарифу: до 2,40 гривень та до 2,80 гривень за 1 кВт/год.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тарифи на електроенергію для населення в Україні можуть зрости вдвічі, для бізнесу – на третину. Чому це потрібно (не потрібно) робити? Які можуть бути наслідки? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Україні вже більше року триває повномасштабна війна, але, як виявляється, найзаможніші люди України не так сильно втратили за 2022 рік, як це сталося того ж таки 2020 року, коли активно поширювалася пандемія коронавірусу. Крім того, компанія одного з найбагатших людей України Ріната Ахметова ДТЕК непогано заробляє, збуджуючи ціни на електроенергію та заробляючи за дуже схожою схемою, як свого часу заробляв Ігор Коломойський, контролюючи "Центренерго". Експерти розповіли виданню "Коментарі", чому такі махінації можливі, коли наша країна буквально виборює виживання, а також – якою має бути реакція?




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини