Головна Новини Політика кабмін На яку пенсію можна розраховувати українцям за новою реформою
commentss НОВИНИ Всі новини

На яку пенсію можна розраховувати українцям за новою реформою

Пенсійна реформа передбачає, що всі працевлаштовані українці матимуть свої пенсійні накопичувальні рахунки

3 січня 2023, 22:29
Поділіться публікацією:

Впровадження обов’язкового пенсійного накопичення — серед ключових пріоритетів роботи Уряду у 2023 році. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів України 3 січня.

На яку пенсію можна розраховувати українцям за новою реформою

Пенсійна реформа 2023

"Україна вже багато років має проблему з наповненням Пенсійного фонду. Працездатного населення стає менше, кількість пенсіонерів збільшується. Війна зробила ситуацію критичною. Реформа полягає в тому, що всі працевлаштовані українці матимуть свої пенсійні накопичувальні рахунки", — відзначив Прем’єр-міністр.

За словами прем’єра, кошти потраплятимуть на рахунки з трьох джерел: внесок роботодавців, внесок держави на паритетних із роботодавцем засадах та добровільні внески громадян. Обіцяють, що так реалізують на практиці право кожного українця на достойну пенсію. Уряд відновлює роботу над пенсійною реформою, адже, кажуть, війна зробила ситуацію критичноюЩе довоєнне опитування соціологічної компанії Gradus Research показало, що серед жителів міст із населенням понад 50 000 віком 18-60 років 38% респондентів не відкладають на пенсію, але планують це робити, а 31% – не відкладають та не планують.

За словами заступника директора Центру економічної стратегії Марії Репко, сьогодні варто говорити передусім про зміну підходів до соціальної політики держави загалом та пенсійного забезпечення зокрема. "Необхідно розробити нові підходи в широких реформах, а потім переходити на обговорення підходів до накопичувального пенсійного забезпечення", — зазначила Репко.

Як писали "Коментарі", Кубраков днями розповів, що зміниться після ухвалення містобудівної реформи. А ще "Коментарі" розповідали, що цьогоріч продовжиться реформа децентралізації, державного управління та управління держвласністю. Видання "Коментарі" ділилося думками експертів щодо податкової реформи "10–10–10" під час війни: чи доречна вона і, чи принесе користь країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини