Головна Новини Політика кабмін Міжнародний банк реконструкції та розвитку надасть Україні понад півмільярда доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародний банк реконструкції та розвитку надасть Україні понад півмільярда доларів

Кабмін ухвалив розпорядження, яке дозволить залучити майже 530 млн доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку до державного бюджету

10 вересня 2022, 23:09
Поділіться публікацією:

Кабмін ухвалив розпорядження, яке дозволить залучити майже 530 млн доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку до державного бюджету. Про це повідомляють “Коментарі” із посиланням на   Telegram прем’єр-міністра Дениса Шмигаля у своєму 

Міжнародний банк реконструкції та розвитку надасть Україні понад півмільярда доларів

"Україна отримає близько 530 млн доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. На сьогоднішньому засіданні Уряду схвалили розпорядження, яке дозволить залучити ці кошти до державного бюджету", – зазначив прем’єр. 

Вказані кошти від МБРР Україна планує спрямувати на виконання своїх соціальних зобов’язань, зокрема на оплату праці рятувальників, освітян, медиків, а також на пенсійні виплати та соціальну допомогу.

Як повідомлялося раніше, повномасштабне вторгнення Росії в Україну призвело до жахливих економічних наслідків. Економіка України впала на 37% у річному обсязі. В Мінекономіки України прогнозують загальне річне падіння економіки на рівні 33%.

Також ми інформували, що протягом 30 років співпраці Світовий банк затвердив для України 70 позик на понад 14,4 млрд доларів та 2,1 млрд євро. З цих коштів держава станом на зараз отримала 11,8 млрд доларів та 1,2 млрд євро. 

Від початку повномасштабного вторгнення росії Світовий банк надав Україні безпрецедентну підтримку. Так, у березні поточного року було затверджено пакет допомоги Україні обсягом понад 500 млн євро. Ці гроші держава спрямувала до бюджету задля покриття нагальних соціальних та гуманітарних витрат. В цілому за час воєнного стану Світовий банк затвердив три позики для України на загальну суму 1,85 млрд євро та 91,16 млн доларів.

Зауважимо, що черед країн, у мешканці яких найбільше допомагали Україні онлайн через платформу платформі єДопомога, увійшли: Сполучені Штати Америки, В’єтнам, Канада, Польща, Об’єднані Арабські Емірати, Швейцарія, Нідерланди, Німеччина та Італія",- йдеться у повідомленні.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини