Головна Новини Політика кабмін Мінфін заради армії пропонує обкласти ФОПів новими податками. Чому ця ідея не спрацює
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінфін заради армії пропонує обкласти ФОПів новими податками. Чому ця ідея не спрацює

За інформацією голови фінансового комітету Верховної Ради Данила Гетманцева, Мінфін планує збільшити доходи до бюджету, ввівши нові податки та збори. Зокрема, за його словами, планується, що ФОПи будуть платити військовий збір

5 березня 2024, 15:44
Поділіться публікацією:

Як повідомив в ефірі телемарафону Данило Гетманцев, уряд готує законопроєкт щодо збільшення надходжень до бюджету за рахунок введення нових податків та зборів. Зокрема, на думку Мінфіну за рахунок збільшення військово збору та запровадження військового збору для ФОП, юридичних платників єдиного податку, певних видів операцій, пов'язаних з нерухомістю та ювелірними виробами, вдасться залучити до казни додаткових 44 млрд гривень.

Мінфін заради армії пропонує обкласти ФОПів новими податками. Чому ця ідея не спрацює

Мінфін придумав, як наповнити бюджет

Пропозиції Мінфіну будуть запропоновані на розгляд Верховної Ради у вигляді законопроєкту, який уряд має внести уже в березні.

Разом з тим ідею ввести для ФОПів військовий збір у розмірі 1,5% критикує нардеп Ігор Фріс. За його словами, уряд не зможе додатково нічого зібрати, запроваджуючи нові податки та збори, особливо тоді, коли бізнес повільно згасає.

"Замість того щоб навпаки лібералізувати оподаткування — пропонується ввести нові податки. Результат точно буде протилежний — нова тінь. Як було з обмінниками і перевірками. Якесь замкнуте коло",
- написав у Фейсбуці нардеп.

Разом з тим нардеп Максим Бужанський не бачить "драми" в тому, що ФОПи почнуть платити 1,5% військового збору.

"Не вийде у нас витягнути без підвищення податків у принципі, не дає війна таких опцій",
— підкреслив нардеп.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що в Україні брак фінансових ресурсів через те, що Сполучені Штати ніяк не можуть ухвалити законопроєкт, в якому передбачена допомога Києву у розмірі 60 млрд гривень.

При цьому можна припустити, що з фінансами в Україні не все гаразд, оскільки у уряді уже анонсували реформу із скорочення міністерств. Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що таке стане можливим, якщо бюджету гостро не вистачатиме коштів, і треба буде економити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

5 березня 2024, 16:33

Во всех нормальных странах увеличение поступлений в бюджет происходит за счет стимуляции развития бизнеса и создания новых рабочих мест, и только наше "дальновидное" руководство пытается это сделать за счет новых поборов. Может надо меньше воровать? Тогда и денег в бюджете хватать будет.

Вася

5 березня 2024, 16:05

Введите военный сбор 1,5% на продажу всех товаров и банковские операции.


Новини